Κλεάνθης Τσιρώνης: Θλίψη στην κηδεία του στον Ελαιώνα – Λύγισε η σύζυγός του

24 Ιουλίου - 16:23 Τοπικά

Στον παράδεισό του όπως τον αποκαλούσε. κηδεύτηκε σήμερα ο Κλεάνθης Τσιρώνης. Το όνομά του συνδέθηκε με την Βαρβάκειο Αγορά όσο κανενός άλλου. Αγαπητός στον κόσμο. Στους πελάτες του, στους δημοσιογράφους. Ήταν η εμβληματική μορφή της Βαρβακείου αγοράς.

Ο επί χρόνια πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς χτυπήθηκε από τον κορονοϊό και επειδή είχε και υποκείμενο νόσημα, δεν άντεξε. Άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη στα 68 του χρόνια, μετά από νοσηλεία στο Σωτηρία.

Η κηδεία του Κλεάνθη Τσιρώνη έγινε με όλα τα μέτρα ασφαλείας και άνδρες που κουβαλούν το φέρετρό του φορούν ειδικές στολές, γάντια και μάσκες.

 

Σήμερα η σύζυγός του Αθανασία αλλά και όσοι τον αγάπησαν του είπαν το τελευταίο αντίο στον Ελαιώνα Πύργου, τόπο καταγωγής της.Είχαμε εκεί έναν ωραίο κήπο με λουλούδια και μου έλεγε εδώ είναι ο παράδεισός μου. Μου έλεγε θα με φέρεις εδώ δίπλα στον παράδεισο”, είπε η Αθανασία Τσιρώνη στο Tlife. 

Ποιος ήταν ο Κλεάνθης Τσιρώνης

13 ετών ο Κλεάνθης Τσιρώνης φεύγει από το χωριό και αναζητά τη τύχη του στην Αθήνα. Έπιασε δουλειά σε ένα κρεοπωλείο στη Πλάκα και αργότερα στη Βαρβάκειο άνοιξε το δικό του μαγαζί.

Σύμφωνα με την Αθανασία Τσιρώνη επί 55 χρονια ήταν στην αγορά. Ο ιστορικός πρόεδρος, η “ψυχή της Βαρβακείου”, όπως τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοί του ήταν ένας άνθρωπος μαχητικός που αγωνιζόταν για τα αιτήματα των κρεοπωλών.

Όσοι τον ήξεραν αναγνωρίζουν πως ο Κλεάνθης Τσιρώνης κατάφερε με αγώνα και πολύ δουλειά να γίνει ο πρόεδρος, η ψυχή της Βαρβακείου αγοράς. 30 χρόνια να είναι η εμβληματική φυσιογνωμία της αγοράς των κρεοπωλών.

https://www.tlife.gr/

Περισσότερα Νέα