Κοινή ανακοίνωση σωματείων για την ΕΡΤ: 2 χρόνια αγώνα …. και συνεχίζουμε για ΕΡΤ δημόσια με όλες τις δομές της ανοιχτές στην κοινωνία

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Κοινή ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ εξέδωσαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Ηλείας. Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

«Δύο χρόνια, ο αγώνας των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν η απάντηση στο πραξικοπηματικό κλείσιμό της, που επιβλήθηκε από τις μνημονιακές πολιτικές.

Δύο χρόνια, ο αγώνας των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ έδειξε το δρόμο της δικαίωσης.

Δύο χρόνια, ο αγώνας των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ απέδειξε ότι οι νίκες δεν χαρίζονται αλλά κατακτιούνται συντεταγμένα με δράση και συνέπεια.

Στις 11 Ιουνίου 2015 το μαύρο φεύγει, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι γεγονός,  οι αγώνες των εργαζομένων δικαιώνονται. Η ΕΡΤ επιστρέφει στο σπίτι της.

Χαιρετίζουμε την κυβερνητική απόφαση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και σε κάθε περίπτωση ο αγώνας συνεχίζεται για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία, με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες λειτουργίας, ως φορέα ελέγχου της εξουσίας, απαλλαγμένη από εξαρτήσεις, υποταγμένη μόνο στην βασική ανάγκη της κοινωνίας για ακηδεμόνευτη ενημέρωση.

Ο αγώνας συνεχίζεται για να μην αναπτυχθούν παθογένειες και στρεβλώσεις, κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, για την αυτονομία της, για τον πλουραλισμό της, για την ανάπτυξη και διάδοση του πολιτισμού στην κοινωνία.

Θεωρούμε δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα περιλαμβάνει όλες τις δομές της, με αιχμή την άρτια και απρόσκοπτη λειτουργία των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών που δε σίγησαν ούτε μια στιγμή και μέσα από την αυτοδιαχείρισή τους αποτέλεσαν το σταθερό και εναλλακτικό βήμα για όλους όσοι τα τελευταία δύο χρόνια στάθηκαν  απέναντι στην επιβαλλόμενη μνημονιακή λαίλαπα που διέλυσε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Σε αυτό τον αγώνα για την ΕΡΤ που θέλουμε, το σύνολο της κοινωνίας θα πρέπει να είναι συμμέτοχο, συνένοχο  και αυστηρός κριτής, γιατί η ΕΡΤ ανήκει σε όλους.»

Περισσότερα Νέα