Κοινή ανακοίνωση των Επιτροπών Υγείας των Νομ. Επιτροπών Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας: Στον ''καιάδα'' της ιδιωτικοποίησης το Σύστημα Υγείας

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

Το Νομοσχέδιο του σκότους που έφερε για συζήτηση στην Βουλή και ψήφισε ως Νόμο μόνη της η Κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις αντιρρήσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων, φέρνει την χώρα μας και το Υγειονομικό Σύστημα, δεκάδες χρόνια πίσω!

Οι διατάξεις του, απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων, ενώ ανοίγουν διάπλατα την ”κερκόπορτα” για εισβολή των ιδιωτών γιατρών και των μεγάλων ιδιωτικών εταιριών στα δημόσια Νοσοκομεία, διατηρώντας παράλληλα το επαίσχυντο καθεστώς της διπλοαπασχόλησης των Πανεπιστημιακών και των Στρατιωτικών γιατρών! Παράλληλα, δίνεται το δικαίωμα και στους Νοσοκομειακούς γιατρούς του ΕΣΥ, να βγαίνουν στο ιδιωτικό επάγγελμα, προς άγραν πελατείας…

Τα Νοσοκομεία και ΚΥ της ΠΔΕ (Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) στενάζουν ήδη από την περίοδο της Πανδημίας και εξ αιτίας της Κυβερνητικής πολιτικής, λόγω ελλείψεων σε γιατρούς, σε Νοσηλευτικό προσωπικό, σε Παραϊατρικό προσωπικό αλλά και σε Ιατρικές υποδομές με προεξάρχουσα την δυσλειτουργία των ΜΕΘ σε Αγρίνιο και Πύργο, αλλά και την πίεση λειτουργίας που παρατηρείται στις ΜΕΘ των δύο Νοσοκομείων της Πάτρας.

Είναι γνωστή η τραγική κατάσταση του Παθολογικού τομέα, στο Νοσοκομείο Ηλείας στον Πύργο.

Είναι γνωστή η κατάρρευση της εφημερίας στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Είναι γνωστή η δυσλειτουργία των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και στον Παθολογικό και στον Εργαστηριακό και στον Χειρουργικό τομέα αλλά και η διακοπή λειτουργίας της ΜΕΘ Αγρινίου.

Είναι γνωστή η δυσλειτουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Πάτρας ”Καραμανδάνειο” σε όλους τους τομείς.

Είναι γνωστά τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά και οι δυσκολίες στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Είναι γνωστές οι πιεστικές συνθήκες λειτουργίας των δύο Νοσοκομείων της Πάτρας, του ΠΠΝΠ και του Γ.Ν. Πατρών ”Αγιος Ανδρέας’’, οι γιατροί των οποίων μετακινούνται διαρκώς σε άλλα Νοσοκομεία για να μπαλώσουν ”τρύπες” από τις ελλείψεις προσωπικού τόσο στον Πύργο όσο και στην Κεφαλλονιά!

Ο νέος νόμος της Κυβέρνησης, έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο να ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ το ξεχαρβάλωμα των Δημοσίων δομών που έχει προκαλέσει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας από το 2019 μέχρι σήμερα.

Η Αριστερά και οι Δημοκρατικές δυνάμεις που έχουν ευαισθησία στα θέματα Υγείας, οφείλουν να καταγγείλουν την πολιτική αναισθησία της ΝΔ και να οργανώσουν τις αντιδράσεις τους και τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση  του Δημόσιου υγειονομικού συστήματος που θα αναγκάσει τους ασθενείς να ψάχνουν είτε δάνειο από κάποια τράπεζα, είτε κάποιο πολιτικό μέσον, όπως έκαναν πριν το 1983, για να νοσηλευτούν στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οι πολίτες, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ στις Δημόσιες δομές Υγείας.

Αυτό επιτάσσει η στοιχειώδης αξιοπρέπεια και κοινωνική πρόνοια για κάθε πολίτη-ασθενή.

 

Θεματική Επιτροπή Υγείας Ν.Ε. Αιτωλοακαρνίας

Θεματική Επιτροπή Υγείας Ν.Ε. Ηλείας

Οργάνωση Μελών Υγειονομικών Ν.Ε. Αχαΐας

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Περισσότερα Νέα