Κοντά στους μαθητές ο Μητροπολίτης Ηλείας. Επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό και το 4ο Γυμνάσιο Πύργου

7 Νοεμβρίου - 14:29 Τοπικά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος στα πλαίσια της ποιμαντικής του μέριμνας και ανύστακτης φροντίδας για την εκπαιδευτική κοινότητα και την μαθητιώσα νεολαία, επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Γυμνάσιο Πύργου, τα οποία ανήκουν διοικητικά στην ενορία Αγίου Σπυρίδωνος, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσιμότατο π. Νικόλαο Κατσηδήμα,  καθώς επίσης και από τον Ιερολογιότατο Διάκονο π. Βασίλειο Σμέρο.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε εγκάρδια δεκτός από τους εκπαιδευτικούς με εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού, καθώς επίσης με αυθόρμητες και πηγαίες εκδηλώσεις αγάπης και ενθουσιασμού από τους μαθητές, αφού ήταν η πρώτη επίσκεψη από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Μητροπολίτου Ηλείας.

Μετά τις προσφωνήσεις από τον Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κωνσταντίνο Τσογκλή και την Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου κ. Νεκταρία Γιαννακοπούλου, ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη τους εν λόγω εκπαιδευτικούς για το επιτελούμενο αξιόλογο και θεάρεστο εκπαιδευτικό έργο τους κατά την σύντομη και μεστή νοημάτων προσλαλιά του απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές στους μαθητές, όσον αφορά την συμπεριφορά μέσα στους Σχολικούς χώρους, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την αξία της πραγματικής παιδείας καθώς επίσης τις αρχές και τις αξίες που χρειάζεται να έχουν στην ζωή τους,  διανέμοντας παράλληλα αναμνηστικές ευλογίες,ευχόμενος καλή πρόοδο ενώ ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.

Περισσότερα Νέα