Κοντογιάννης: Να μειωθεί το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των αγροτών. Να αποζημιωθούν για τις ζημιές στις καλλιέργειες πατάτας

24 Ιουλίου - 18:22 Τοπικά

Τροπολογία για τη μείωση του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 62 έτη για τη συνταξιοδότηση των αγροτών που έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ, συνυπέγραψε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτής Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και στόχος της είναι να αρθεί η αδικία σε βάρος των αγροτών που εργάζονται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.

— Να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές στις καλλιέργειες πατάτας

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να δοθούν αποζημιώσεις στους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες πατάτας επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση (στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών) και τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε ολόκληρη την Ηλεία, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση, οι οποίες όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπους της Ηλείας στην περιοχή των Λεχαινών φτάνουν τα 1500 στρέμματα και ζήτησε την ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για να ξεκινήσουν οι καταγραφές και στη συνέχεια να αποδοθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

Περισσότερα Νέα