Κωπηλασία, φύση και ιστορία στη διήμερη εκδρομή των Προσκόπων σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Κωπηλασία, επίσκεψη στο θολωτό τάφο της Περιστεριάς, κατάβαση στο φαράγγι με τους σταλακτίτες και θέα από το Κάστρο της Κυπαρισσίας περιελάμβανε η διήμερη εκδρομή που πραγματοποίησε στις 18-19 Απριλίου η 1η Ομάδα Δασοπροσκόπων Πύργου στην Καλαμάτα και την Κυπαρισσία.

Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν η πόλη της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα το λιμάνι της. Εκεί οι Πρόσκοποι έκαναν κωπηλασία με την προσκοπική λέμβο «Ναυσικά», μια δραστηριότητα που ενθουσίασε πολύ τα παιδιά. Παράλληλα στο διπλανό πάρκο υλοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες με άφθονο παιχνίδι . Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Πρόσκοποι μεταφέρθηκαν στην Κυπαρισσία και εγκαταστάθηκαν στο Λύκειο της πόλης  που θα τους φιλοξενούσε. Ένα μεγάλο παιχνίδι σταθμών, με παιχνίδια που απαιτούσαν συνεργασία και δεξιοτεχνία είχε στηθεί από τους βαθμοφόρους του συστήματος. Στη συνέχεια ακολούθησε βόλτα στο κάστρο της πόλης, όπου τα παιδιά θαύμασαν τη θέα από ψηλά.

Τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής οι Πρόσκοποι μαζί με τον κ. Αυγερινό Ράμμο πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Περιστεριάς επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς. Στη συνέχεια όλοι μαζί κατηφόρισαν για το φαράγγι με τους σταλακτίτες, όπου όλοι μαγεύτηκαν από το φυσικό τοπίο. Στη συνέχεια οι Πρόσκοποι επέστρεψαν στο σχολείο όπου έφαγαν, τακτοποίησαν το χώρο και γεμάτοι νέες εμπειρίες πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασαν  οι Πρόσκοποι στα αρτοποιεία- φούρνοι Λυδιώτη Γ. της Κυπαρισσίας για την προσφορά ψωμιού, γλυκισμάτων και των ψηστικών. Επιπλέον στο Δήμο Κυπαρισσίας για την παραχώρηση του σχολείου, τους βαθμοφόρους του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Καλαμάτας για τη βοήθεια τους στη δράση, καθώς και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Περιστεριάς κ. Αυγερινό Ράμμο.

Περισσότερα Νέα