Κορωνοϊός: Ανήσυχοι οι ειδικοί για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας – Τι προβλέπουν

24 Ιουλίου - 16:28 Τοπικά

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Τη στιγμή που η χώρα μας μετρά σχεδόν 1.300 κρούσματα σε μόλις δέκα ημέρες, ειδικοί στον χώρο της Υγείας,  κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και κάνουν λόγο για ένα «δυναμικό δεύτερο κύμα», όπου η κατάσταση αρχίζει να «ξεφεύγει».

Μάριος Λαζανάς: «Τα μέτρα πρέπει να αυστηροποιηθούν»

Για αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊο, έκανε λόγο ο Μάριος Λαζανάς, παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Λαζανάς μιλώντας στον ΘΈΜΑ 104,6 τόνισε: «Δεν θεωρώ ότι η κατάσταση έχει ξεφευγει, υπάρχει, όμως, αύξηση των κρουσμάτων και αν δεν αυστηροποιηθούν τα μέτρα τότε θα έχουμε μεγαλο πρόβλημα».

«Ο κόσμος ίσως το έχει πάρει αψήφιστα, νομίζει ότι είναι μία απλή γρίπη, επειδή προσβάλλει περισσότερο τους νέους και έτσι τα νοσοκομεία δεν έχουν γεμίσει από ανθρώπους με κορωνοϊό».

Όπως τονίζει ο κ. Λαζανάς «χρειάζεται μία συλλογική προσπάθεια και από εμάς και από την κυβέρνηση αν θέλουμε να περιορίσουμε τα κρούσματα».

«Είμαστε λαός ατίθασος. Δεν χρησιμοποιούνται σωστά οι μάσκες. Μπορεί να είναι επίπονη η χρήση της μάσκας, αλλλά οφείλουμε να τη φοράμε σωστά για να μας προστατεύσει», ενώ για τον περιορισμό στα ωράρια λειτουργείας σε μπαρ και εστιατόρια ο γνωστός λοιμωλιολόγος επισημαίνει:

«Μέτρα όπως ο περιοισμός στα ωράρια λειτουργείας των μπαρ πρέπει να γίνουν καθολικά, μην περιμένουμε να εμφανιστούν τα κρούσματα για να πάρουμε μέτρα».

www.protothema.gr

Περισσότερα Νέα