Κορονοϊός – Άρση lockdown: Οι ημερομηνίες «κλειδιά», πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Με τους διασωληνωμένους να αυξάνονται καθημερινά και το ΕΣΥ να δέχεται μεγάλη πίεση από το δεύτερο και ιδιαίτερα σφοδρό κύμα του κορονοϊού, οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο μαζί και με την επιτροπή των ειδικών δεν σταματούν, ώστε να αποφασισθεί ο ασφαλέστερος τρόπος με τον οποίο και θα γίνει η σταδιακή άρση του ισχύοντος lockdown, με τους προβληματισμούς να εστιάζουν σε σχολεία και εστίαση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN TV, η άρση του lockdown θα γίνει σε μικρές δόσεις. Μάλιστα, έχει καταρτιστεί ένας «οδικός χάρτης» για το πώς και ποιες θα είναι αυτές οι… δόσεις χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει χρονικά τίποτα ακόμη. Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα δημοτικά σχολεία καθώς επίσης και κάποια καταστήματα παιχνιδιών ή 7 ή 14 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά, τη σκυτάλη θα πάρουν κάποια μικρά εμπορικά καταστήματα, ενώ αργότερα θα ανοίξουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα (τα λεγόμενα mall). Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, υπάρχουν ειδικοί που διαφωνούν με το άνοιγμά της, παρά τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν.

Πώς θα κάνουμε γιορτές

Αν μη τι άλλο, έχει καταστεί σαφές πως οι φετινές γιορτές θα είναι εντελώς διαφορετικές απ’ όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα κι αυτό γιατί θα αναγκαστούμε να περιορίσουμε τον κύκλο των επαφών μας στον άμεσο περίγυρό μας και φυσικά δεν προβλέπονται… ξενύχτια μέχρι πρωίας σε κέντρα διασκέδασης.

Περισσότερα Νέα