Κορονοϊός: «Μεταγραφές» νοσηλευτών σε Σωτηρία, Ευαγγελισμό για τις μάχες στις ΜΕΘ

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Φύλλο πορείας» για τα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των περιστατικών κορονοϊού, παίρνουν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες νοσηλευτές από μικρότερα νοσοκομεία που κατά κύριο λόγο δεν διαθέτουν κλίνες ΜΕΘ covid-19, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Ειδικότερα μέχρι στιγμής με βάση τα στοιχεία του ethnos.gr220 νοσηλευτές θα μετακινηθούν προς το Σωτηρία και τον Ευαγγελισμό τις επόμενες ημέρες, ώστε να ενισχύσουν τις μονάδες εντατικής. Άλλωστε τα δύο αυτά νοσοκομεία νοσηλεύουν το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών με κορονοϊό, ενώ έχουν και τις περισσότερες κλίνες ΜΕΘ covid-19 που υπάρχουν στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι οι κλίνες ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι συνολικά 110, εκ των οποίων οι 82 βρίσκονται στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Πρόκειται κυρίως για επικουρικό προσωπικό, αλλά και για εργαζόμενους που θα προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις και σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία. Ήδη όπως τονίζουν πληροφορίες του ethnos.gr, έχουν μετακινηθεί από μικρότερα νοσοκομεία όπως το Οφθαλμιατρείο, το Αλεξάνδρας, το Ιπποκράτειο κ.α. προς το Σωτηρία 62 άτομα ώστε να στηρίξουν τις ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Το προσωπικό που θα μεταφερθεί στο Σωτηρία τις επόμενες ημέρες, θα κληθεί να ενισχύσει τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ για covid-19 που ετοιμάζονται με τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Βουλής και αναμένεται να ανοίξουν στις αρχές Νοεμβρίου. Μεγάλο μέρος του προσωπικού και μεταφερθεί και στις υπάρχουσες κλίνες ΜΕΘ ώστε να στηριχθούν το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των περιστατικών όσο θα χαλάει ο καιρός και ο κόσμος θα πηγαίνει σε κλειστούς χώρους όπου η μεταδοτικότητα του ιού είναι μεγαλύτερη.

Στη συνέχεια πολλοί εργαζόμενοι θα μετακινηθούν από τα μικρότερα νοσοκομεία και προς τον Ευαγγελισμό που είναι το δεύτερο νοσοκομείο σε περιστατικά στη χώρα.

Εκπαίδευση στο πεδίο «μάχης»

Στο μεταξύ όμως όσοι μετακινηθούν από μικρότερα νοσοκομεία για να ενισχύσουν τις μονάδες εντατικής στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, θα εκπαιδευτούν στο πεδίο «μάχης» από τους παλαιότερους, περιγράφουν πηγές στο ethnos.gr.

Οι «νεότεροι» νοσηλευτές που θα εργασθούν στο Σωτηρία και στον Ευαγγελισμό, θα περάσουν από ειδική εκπαίδευση ώστε να εξειδικευθούν στη διαχείριση περιστατικών covid-19. Άλλωστε το υπάρχον προσωπικό έχει τη δέουσα εμπειρία ήδη από το πρώτο κύμα κορονοϊού, όπου δεκάδες συνάνθρωποί μας νοσηλεύτηκαν στο «Σωτηρία».

Από την άλλη, οι υγειονομικές Αρχές αναμένουν να ολοκληρώσουν την ειδική εκπαίδευσή τους οι νοσηλευτές που ακολουθούν το 18μηνο πρόγραμμα εξειδίκευσης για ΜΕΘ, ώστε στη συνέχεια και αυτοί να αξιοποιηθούν. Μάλιστα με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν θέσεις στο ΚΑΤ, το οποίο επίσης θα νοσηλεύει ασθενείς με covid-19.

www.ethnos.gr

Περισσότερα Νέα