Κοροβέσης: «Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας τιμά τον Βαγγέλη Παπαθανασίου με την εμβληματική παράσταση ΤΟ ΝΗΜΑ» στις 29 Ιουνίου

24 Ιουλίου - 19:33 Τοπικά

Την θλίψη του για τον θάνατο του Παγκόσμιου  Έλληνα Οσκαρικού  μουσικού και συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, που η «Μυθωδία» του ταξίδεψε ως το διάστημα, εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης,  καθώς μάλιστα η Περιφέρεια στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών της εκδηλώσεων, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της, την εμβληματική παράσταση «ΤΟ ΝΗΜΑ» τη μουσική της οποίας υπογράφει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, για να παιχτεί τον Ιούνιο στο Αγρίνιο.

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και διεθνώς αναγνωρισμένου,  του πρωτεργάτη του ηλεκτρονικού ήχου και της ορχηστρικής μουσικής, Βαγγέλη Παπαθανασίου- επισημαίνει ο κ. Κοροβέσης-. Από τώρα και στο εξής θα ταξιδεύει στο σύμπαν που τόσο λάτρευε μαζί με τους μουσικές του και θα παραμείνει αθάνατος!  Άλλωστε, το Minor Planet Center της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης έδωσε το όνομα του συνθέτη στον Αστεροειδή της Κύριας Ζώνης 6354, που πλέον ονομάζεται 6354 Vangelis!

 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, είχε συμπεριλάβει την εμβληματική παράσταση ‘ΤΟ ΝΗΜΑ» στο πρόγραμμά της, που θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουνίου 2022 στο Αγρίνιο και θα είναι αφιερωμένη από όλους μας στον Βαγγέλη Παπαθανασίου που υπογράφει και την μουσική της παράστασης, που αποτελείται από πρωτότυπες δικές του συνθέσεις. Οι χορογραφίες και η σκηνοθεσία ανήκουν στον πρωτοπόρο του σύγχρονου χορού Russell Maliphant, τα κοστούμια έχει σχεδιάσει η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Mary Katrantzou, ενώ εμφανίζονται επί σκηνής 18 νέοι, ταλαντούχοι Έλληνες χορευτές. Πρόκειται για μια πρωτογενή παραγωγή χορού, μια πολύ μεγάλη παραγωγή,  με σπουδαίους συντελεστές διεθνούς φήμης και μια ομάδα 18 επιλεγμένων ελλήνων χορευτών (12 χορευτών σύγχρονου και 6 χορευτών παραδοσιακού χορού). Μια παράσταση που υπογραμμίζει στο διεθνές κοινό τη δημιουργικότητα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Με αυτήν την παράσταση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποτίει φόρο τιμής στον Βαγγέλη Παπαθανασίου».

Περισσότερα Νέα