Κραυγή αγωνίας από μητέρα 2 παιδιών με αναπηρία.

22 Μαΐου - 22:11 Τοπικά

Καλησπέρα σας είμαι μητέρα δυο παιδιών ΑμεΑ πήρα την πρωτοβουλία

να στείλω επιστολές προς πάσα κατεύθυνση για να λυθεί το πρόβλημα που προκύπτει στα κδαπ Αμεα με επιπτώσεις στα παιδιά μας αλλά και στις οικογένειες μας .

Από τον Σεπτέμβριο 2023 μέχρι σήμερα είναι απλήρωτα όλα τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ για τα άτομα με αναπηρία άνω των 22 ετών , όσες επιστολές από φορείς και δομές και επερωτήσεις έχουν γίνει στην Βουλή

καμία απάντηση σταθερή και αξιόλογη δεν έχουμε πάρει .

Μας ενημερώνουν από τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ότι επιφυλάσσονται εάν θα πάρουν παιδιά άνω των 22 ετών για τη σχολική χρονιά 2024-2025 καθώς είναι απλήρωτα τα (voucher) αυτών των παιδιών μέχρι σήμερα .

Άμεση λύση ζητάμε για να μη μείνουν στα σπίτια τα παιδιά μας τα περισσότερα από αυτά λόγο ηλικίας δεν έχουν κάπου αλλού να πάνε, και τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ είναι η διέξοδος τους καθώς απασχολούνται και κοινωνικοποιούνται . Η αποφόρτιση τόσο των παιδιών αλλά και των γονέων είναι αναγκαία για μια ομαλή και ποιοτική καθημερινότητά .

Αν μείνουν σπίτι η παλινδρόμηση σε ότι έχουν καταφέρει θα είναι καταστροφική . Τα παιδιά μου έχουν τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες πείτε μου πως θα τα καταφέρουν αν μένουν μέσα χωρίς αλληλεπίδραση με άλλα άτομα και χωρίς προγράμματα ?

Φυσικά και τα ΚΔΑΠ απασχολούν προσωπικό για εμάς που πρέπει να πληρώσουν και έχουν κάθε δικαίωμα να μην μας ξαναπάρουν την επόμενη χρονιά καθώς τα έξοδα τους είναι ακάλυπτα …

Ευελπιστώ να φροντίσετε να δείτε το θέμα μας με την μέγιστη προσοχή που αρμόζει και να μας βοηθήσετε με όποιο τρόπο μπορείτε .

Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποία πληροφορία είμαι στην διάθεση σας με εκτίμηση.

Σωτηρία Αλεξοπούλου

Περισσότερα Νέα