Κρίσιμη η κατάσταση στη Ζαχάρω. 18 κρούσματα το Νοέμβριο

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Την αυστηρή τήρηση των μέτρων ζητά ο δήμος Ζαχάρως από τους δημότες του καθώς φαίνεται τα πράγματα στην πόλη να είναι σοβαρά. Το Νοέμβριο είχαμε 18 κρούσματα στην περιοχή γεγονός που εχει θέση το δήμο σε συναγερμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Κατά την τακτική  ενημέρωση από τον κο Προκόπη Παπαζαφείρη, επιστημονικό υπεύθυνο του Κ.Υ Ζαχάρως και  του Κέντρου Αναφοράς για τον έλεγχο κρουσμάτων covid 19, από  1/11/2020 έως 30/11/2020, από τους υποβληθέντες συνδημότες μας, που προσήλθαν οικειοθελώς για έλεγχο στο Κέντρο Αναφοράς του Κ.Υ Ζαχάρως, κατόπιν μοριακού ελέγχου μέχρι σήμερα διαπιστώθηκαν 18 κρούσματα: 4 στην τοπική κοινότητα Γιαννιτσοχωρίου, 6 στην τοπική κοινότητα Κακοβάτου και 8 στην τοπική κοινότητα Ζαχάρως.

Οι συνδημότες μας, που κατεγράφησαν ως κρούσματα του covid 19, ενημερώθηκαν και ακολούθησαν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη βγει από την απαιτούμενη  καραντίνα.

Οφείλουμε όλοι να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σε  περίπτωση που οποιοσδήποτε έχει την υποψία ότι έχει προσβληθεί από τον ιό πρέπει να συνεννοείται με το γιατρό του ή να έρχεται σε επαφή με το Κέντρο Αναφοράς στο Κ.Υ Ζαχάρως.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, τις προσεχείς ημέρες  οι αρμόδιες υπηρεσίες του νομού θα πραγματοποιούν ελέγχους και θα δίνουν οδηγίες για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων – χρήση μάσκας,  ενδεδειγμένες αποστάσεις κ.λ.π – από όλους και ιδίως από τους  εργαζόμενους στα ελαιοπερίβολα  και στους χώρους  συνάθροισης,  όπως  τα  ελαιοτριβεία.

Όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια για την προστασία της  υγείας μας, των  οικογενειών μας και του κοινωνικού συνόλου.

Περισσότερα Νέα