Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο – εορτολόγιο του 2020 της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Κυκλοφόρησε για μία ακόμη χρονιά σε καλαίσθητη τετράχρωμη μορφή, το ετήσιο Ημερολόγιο-Εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για το «επί θύραις», αρχόμενο σωτήριο έτος 2020, από τον εκδοτικό οίκο (Σαΐτη) στην Αθήνα.

Το νέο αυτό Ημερολόγιο 64 σελίδων και διαστάσεων 12χ8, επιμελήθηκε για μία ακόμη χρονιά ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Χαμάλης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πύργου και Καθηγητής Θεολόγος του Β΄ Γυμνασίου Πύργου.

Φέτος είναι αφιερωμένο εις τον Άγιο Γερμανό τον Α΄ Ομολογητή και Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, του οποίο το όνομα επαξίως φέρει ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης. Στις σελίδες του, περιλαμβάνει τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ για το Νέο έτος, σύντομη βιογραφία του Αγίου Γερμανού και κείμενα αυτού. Το ετήσιο Ημερολόγιο-Εορτολόγιο και Kυριακοδρόμιο, καθώς επίσης η Διοικητική δομή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι Αρχιερατικές Επιτροπές και Περιφέρειες, τα Ευαγή Ιδρύματα, οι Ιερές Μονές και τα Ιερά Προσκυνήματα, ο Οικονομικός και Κοινωνικός Απολογισμός της Μητροπόλεως, κατά το έτος 2018 και τέλος το πολυσχιδές Φιλανθρωπικό έργο και η Ποιμαντική διακονία.

Είναι διανθισμένο με φωτογραφίες του Δημοσιογράφου και υπεύθυνου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κ. Παναγιώτου Δημητρακόπουλου, από Ιερές Πανηγύρεις, χοροστασίες και εκδηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Στο εξώφυλλο εικονίζεται o Άγιος Γερμανός (Τοιχογραφία σε Ναό των Πρεσπών Φλωρίνης) και στο οπισθόφυλλο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος κατά την τέλεση Αγιασμού στις Κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς με φιλοξενούμενους ΑΜΕΑ

Το Ημερολόγιο διατίθεται προς τους Ηλείους, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη από τους Ιερούς Ναούς μας, τις Ιερές Μονές και το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην συμβολική τιμή του ενός (1) €υρώ. Τα δε έσοδα από την πώληση αυτού, κατατίθενται για την στήριξη και ενίσχυση του πολυσχιδούς Ιεραποστολικού και Φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης.

Αξίζει και πρέπει σε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανικό σπίτι της τοπικής μας Εκκλησίας, να υπάρχει το εν λόγω Ημερολόγιο-Εορτολόγιο, ενισχύοντας έτσι το Θεάρεστο και πολυποίκιλο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, το οποίο είναι γνωστό εις όλους μας!

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ

Περισσότερα Νέα