Λαϊκή Ενότητα Ηλείας: Με πολλή απρέπεια υπερασπίστηκαν τα κυβερνητικά στελέχη κ.Πετρόπουλος και Νεφελούδης την εργασιακή ζούγκλα στη χώρα μας

24 Ιουλίου - 17:04 Τοπικά

 Με πολλή απρέπεια   υπερασπίστηκαν τα κυβερνητικά στελέχη κύριοι Πετρόπουλος και Νεφελούδης  την εργασιακή ζούγκλα στη χώρα  μας ,όπως τη μετέτρεψαν οι νεοφιλελεύθερες  μνημονιακές πολιτικές  του ΠΑΣΟΚ  της ΝΔ  του  μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ και των  μικρότερων μνημονιακών συμμάχων τους

Μετά από 7 χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών  πολιτικών στη χώρα μας ζούμε όλοι  πλέον σε  εργασιακό  μεσαίωνα και κυρίως οι νέοι μας.

Συγκεκριμένα κατακρεουργήθηκαν τα εργασιακά δικαιώματα, το οχτάωρο, η ανασφάλιστη μαύρη εργασία έσπασε όλα τα ρεκόρ, η εργοδοτική αυθαιρεσία χτύπησε κόκκινο, η ανεργία αυξήθηκε, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς πείνας, οι απολύσεις έγιναν πολύ εύκολες, οι κλαδικές συμβάσεις  καταργήθηκαν και οι ατομικές συμβάσεις θεοποιήθηκαν ,τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα κατεδαφίστηκαν ,τα όρια ηλικίας και τα χρόνια υπηρεσίας για σύνταξη αυξήθηκαν από 5 -15.

Οι συντάξεις μειώθηκαν ,η εργασιακή ζούγκλα που κυριαρχεί μετά το 4ο μνημόνιο γίνεται εργασιακή κόλαση, με εργαζόμενους  σύγχρονους σκλάβους με φτηνή και υποταγμένη εργατική δύναμη για το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο .

Τα δώρα Χριστουγέννων , Πάσχα ται επίδομα αδείας στο Δημόσιο τομέα,  τα καταβρόχθισε το  1ο μνημόνιο , στον ιδιωτικό  τομέα τα καταβροχθίζει το 4ο.

Αυτό καταβροχθίζει και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, βαζει εμπόδια στην κύρηξη απεργιών και επαναφέρει την ανταπεργία .

Αυτό που χρειάζεται σήμερα  δεν είναι η μεγαλύτερη απορρύθμιση  των εργασιακών σχέσεων και όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει , αλλά η ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μνημονιακών πολιτικών και η επανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων  και αμοιβών στην προ  μνημονίων εποχή..

Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ καθώς και επαναφορά δώρων Χριστουγέννων –Πάσχα και επιδόματος αδείας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.  Απαγόρευση ομαδικών αναιτιολόγητων απολύσεων. Παροχή επιδόματος ανεργίας για όλη την περίοδο ανεργίας  επέκταση του επιδόματος αυτού και στους ελεύθερους επαγγελματίες ή  αυτοαπασχολούμενους που υποχρεώθηκαν να σταματήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Άμεση επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου της εργασίας, κατάργηση των  ευέλικτων και επισφαλών ,μορφών εργασίας.

Οι αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, και των συνταξιούχων μπορούν και πρέπει να βάλουν φραγμό στην κατεδάφιση και να προωθήσουν μια ριζοσπαστική εναλλακτική πρόταση.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ συνδικάτα ,κοινωνικοί φορείς, κοινωνικές συλλογικότητες Αριστερές ,αντιμνημονιακές προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να  μπουν μπροστά και να υψωθεί τείχος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στις μνημονιακές επιδιώξεις ,να σταματήσουμε την  κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων  και την εξαΰλωση μισθών και συντάξεων.

Η συγκρότηση ενός τέτοιου παλατιού  ΜΕΤΩΠΟΥ  στη βάση  μιας βιώσιμης Ριζοσπαστικής εναλλακτικής πρότασης θα συγκρουστεί με την καταστροφική τους πολιτική κα θα δώσει μια νέα ελπιδοφόρα  διέξοδο για το Λαό και τη χώρα .

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Περισσότερα Νέα