Λαϊκή Ενότητα Ηλείας: Οι πλειστηριασμοί είναι σφαίρες στην καρδιά της πατρίδας.

24 Ιουλίου - 17:02 Τοπικά

Οι πλειστηριασμοί είναι σφαίρες στην καρδιά της πατρίδας. Κάθε  εβδομάδα, κάθε Τετάρτη γινόμαστε μάρτυρες πλειστηριασμών  λαϊκής περιουσίας είτε κατοικιών ,είτε καταστημάτων ανθρώπων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Μπορεί να πει κάποιος ότι πλειστηριασμοί γίνονταν ανέκαθεν, οπότε είναι κάτι εύλογο και συνηθισμένο. Ίσως όποιος  δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τη δουλειά του ή δε βρέθηκε ακόμα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια να θεωρεί ότι και οι σημερινοί πλειστηριασμοί είναι όμοιοι με τους πριν την ΚΡΙΣΗ πριν την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στη χώρα.  Δεν είναι όμως έτσι. Οι  πλειστηριασμοί της  σημερινής περιόδου των λαϊκών περιουσιών δεν αφορούν μόνο τους χρεωμένους ,δεν αφορούν μόνο τους άλλους  , αφορούν τους πάντες αφορούν τη συνοχή και την ύπαρξη της πατρίδας μας της ίδιας. Ζούμε το 9ο μνημονιακό έτος και οι ζωές μας έχουν υποστεί τέτοια οικονομική ανατροπή  που πριν τα μνημόνια ήταν αδιανόητη. Είτε εργαζόμαστε  στον εργατοϋπαλληλικό  τομέα, είτε στον αγροτικό, είτε σε μικροεπιχειρήσεις, είτε ως επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες ,ζούμε τον οικονομικό στραγγαλισμό , ή έχουμε μπροστά μας το εφιαλτικό φάσμα της ανεργίας και επομένως αργά ή γρήγορα, θα βρεθούμε στα ίδια επίπεδα μ αυτούς  που αδυνατούν να ανταποκριθούν  στις δανειακές τους ανάγκες και χάνουν τα νοικοκυριά τους. Στα χρόνια αυτά  την αγορά τροφοδοτούσαν  οι Δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι τους  οποίους  έχουν πλέον στραγγίσει απ τις συνεχόμενες  περικοπές, την υπέρμετρη φορολογία ,το  ασφαλιστικό. Επιπλέον οι υποχρεώσεις τους στις τράπεζες και στο κράτος γίνονται πιο πιεστικές και δυσβάσταχτες..

Η βασική λοιπόν οικονομία της χώρας ,η ελληνική αγορά ξέμεινε από πελάτες αφού οι πελάτες της ξέμειναν από πορτοφόλι.   ΟΙ Μικρομεσαίοι επαγγελματίες μαστίζονται από υποχρεώσεις επαγγελματικές και οικογενειακές με παιδιά που σπουδάζουν ή είναι άνεργοι πτυχιούχοι που αναζητούν εργασία  ανά τις χώρες του πλανήτη . Ήδη 500000 νέοι μας στην πλειοψηφία τους πτυχιούχοι προσφέρουν τη γνώση τους και την εργατική τους δύναμη διωγμένοι από τη χώρα μας σε ξένες χώρες. Είναι αυταπόδεικτο ότι ζούμε σ ένα περιβάλλον οικονομικού  πολέμου  κατά της χώρας μας όπου δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και τα εξαπτέρυγά τους, είναι με το μέρος του εχθρού δηλαδή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους που σε κάθε δυσκολία τους ανακεφαλαιώνονται από το κράτος με τα χρήματα των ανήμπορων φτωχοποιημένων πολιτών με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ –για τα κόκκινα κυρίως δάνεια τα οποία με τις ανακεφαλοποιήσεις εισέπραξαν πολλαπλάσια οι  ανήμποροι πολίτες ακόμα τους τα χρωστάνε εξ ολοκλήρου- κράτος δικαίου-.Δεν είναι σωστός λοιπόν ο ισχυρισμός , ότι οι σημερινοί πλειστηριασμοί  μοιάζουν  με κείνους τους προ μνημονίων. Ζούμε  σε ένα τραγικό οικονομικό περιβάλλον και την ευθύνη φέρουν εξ ολοκλήρου αυτοί που πήραν τις αποφάσισαν να βουλιάξουν τη χώρα στη μιζέρια και τη διεθνή ανυποληψία και τώρα  σαν τα  κοράκια έχουν πέσει επάνω της και την ξεσκίζουν. Οι πλειστηριασμοί της λαϊκής περιουσίας προστίθενται σαν κρίκος  της ίδιας αλυσίδας που προηγήθηκαν  οι αποφάσεις για διάλυση του ασφαλιστικού την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων τη δημιουργία ημερομισθίων Κίνας με τιμές προϊόντων Ευρωζώνης καθώς και χαριστικές παραχωρήσεις της Δημόσιας περιουσίας σε ξένα και ντόπια αρπαχτικά –Αγροτική Τράπεζα-Αεροδρόμια –Λιμάνια κλπ.. Οι σημερινοί πλειστηριασμοί δεν έχουν στόχο να εξασφαλίσουν  οι Τράπεζες τις ήδη τρεις φορές εισπραχθείσες απαιτήσεις τους μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων , από τους ανήμπορους πολίτες, αλλά έχουν στόχο τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και την εξαφάνιση της πατριωτικής συνείδησης. Αλήθεια πως προστατεύει η πατρίδα σήμερα τους πολίτες της; τους πολεμάει ανηλεώς ,τους πετάει έξω από τα σπίτια τους, που με αίμα και τίμιο ιδρώτα έφτασαν ως εδώ; Τους πετάει έξω από τα μαγαζιά τους ; έξω από τα χωράφια τους ;  Στέκεται κανείς με απορία για τη στάση της… σε τι διαφέρει γι αυτούς από τον εχθρό;

Η ανεργία δεν ήταν επιλογή κανενός νοικοκύρη, κανένας έντιμος πολίτης δεν έπαιρνε δάνειο για να μην το ξεχρεώσει οι ανέντιμοι ,ομοτράπεζοι των ανέκαθεν κυβερνώντων έπαιρναν και παίρνουν δεκάδες κα εκατοντάδες εκατομμύρια χαριστικά και αγύριστα, περί αυτών  κανένας  λόγος. Όμως πατρίδα είναι οι υπαλληλίσκοι της Μέρκελ και του Σόιμπλε που διαχειρίζονται κατά καιρούς  την τύχη της χώρας ή εμείς οι φτωχοί, οι παιδεμένοι, οι βιοπαλαιστές οι έντιμοι και βασανισμένοι άνθρωποι ; Έχουμε πόλεμο λοιπόν , έχουμε κατοχή, οι πλειστηριασμοί είναι μέρος του πολέμου και καθένας πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο, κάθε λαϊκή περιουσία που χάνεται είναι και  μαχαιριά στο κορμί της πατρίδας μας. Δυστυχώς οι πολιτικές δυνάμεις της Βουλής είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ των πλειστηριασμών για το λόγο που είναι και υπέρ των μνημονίων και τη διαγραφή της χώρας απ το χάρτη, όμως δεν έχουμε να περιμένουμε πλέον τίποτε απ αυτούς.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας να συμπορευτούμε σ αυτό, επίσης θεωρούμε καθήκον  των Εργατικών Κέντρων του νομού, καθώς και της  Αυτοδιοίκησης  και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων να πρωτοστατήσουν στο κίνημα αποτροπής των πλειστηριασμών.

Συμπολίτες όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε και τους πλειστηριασμούς και το ξεπούλημα της χώρας και τη λεηλασία των συντάξεων και ημερομισθίων και να διαφυλάξουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας.

Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Ενότητας Ηλείας

Περισσότερα Νέα