Λάμπει η Πόλη- λάμπουν και οι τσέπες μερικών…βγαίνουν και οι καλικάτζαροι

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

Είπα να μην σας χαλάσω το εορταστικό κλίμα…όμως μέσα στα μούτρα μας η κοροϊδία πάει πολύ…
Είδαμε όλοι σήμερα το καλαθοφόρο του Δήμου να στολίζει το δέντρο στη Πλατεία και μάλιστα με ηλεκτρολόγο και εργάτες του Δήμου!!! (Όλα καλά θα μου πείτε οι πιο πολλοί που δεν ξέρετε λεπτομέρειες)
Επίσης είδα το στολισμό και στο δέντρο της πλατείας Κολοκοτρώνη(ΟΤΕ) να τον κάνει πάλι το προσωπικό του Δήμου!!! (Όλα πολύ καλά θα μου ξαναπείτε)
Εκείνος ο διαγωνισμός τελικά που έγινε και κατακυρώθηκε (απευθείας ανάθεση) με το ποσό των 37.191,51 ευρώ, για αυτή ακριβώς τη δουλειά (στολισμό)… τι ακριβώς περιλαμβάνει;
Δεν είναι μέσα στα καθήκοντά του να επινοικιάσει Ο ΙΔΙΟΣ καλαθοφόρο εάν δεν διαθέτει και προσωπικό;;;…(λέτε να αφαιρεθεί στη τιμή αυτό ή θα βρεθεί κάποιο τιμολόγιο στη πορεία από εξωτερικό συνεργάτη και θα μας βγάλει όλους τυφλούς;)
Επίσης είδα ότι το 2021 είχαμε πληρώσει 19.570,42€ (με την Τοποθέτηση επιστηλίου φωτιστικού: στα 9,92€ ανά τεμάχιο) για τοποθέτηση και αποψίλωση του εορταστικού στολισμού…
Το 2022 το ποσό αυτό εκτοξεύθηκε στα 37.191,51 ευρώ!!!!..( με την Τοποθέτηση επιστηλίου φωτιστικού: στα 71,92€ ανά τεμάχιο).
Δηλαδή με απλά λόγια η τιμή για την τοποθέτηση των εορταστικών στις κολώνες επταπλασιάστηκε!!!!!
Μοναδική εξήγηση είναι ότι προστέθηκε προστασία από το ρεύμα (άρα μέχρι τώρα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ;…εγώ γνωρίζω ότι ΚΑΙ με 9,92 ΠΑΛΙ ΥΠΗΡΧΕ), αλλά ακόμα και αυτό ΔΕΝ δικαιολογεί αυτή την τιμή, πόσο μάλλον όταν στη σύμβαση έργου ΔΕΝ αναφέρεται ότι ο εξοπλισμός αυτός θα μείνει στο Δήμο!!! (δηλαδή πληρώνει ο Δήμος εξοπλισμό και αυτός μετά πάει στον εργολάβο για να τον χρησιμοποιήσει στις ιδιωτικές δουλειές του;)….
Επίσης αναρωτιέμαι τι θα γίνει με τον στολισμό στην Δημοτική Ενότητα Ωλένης και Ιάρδανου, όπου ήδη υπάρχουν εργολάβοι (με απευθείας ανάθεση) που στολίζουν με 1.860ευρώ στην κάθε μία.
Επομένως ο στολισμός φέτος μας κοστίζει 40911,51ευρώ.!!!
Και αναρωτιέμαι με τα λίγα που γνωρίζω «Βρε μήπως είναι κατάτμηση;»
Τελικά κάθε γιορτή είναι ευκαιρία για τους καλικάντζαρους.
Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

Περισσότερα Νέα