Λιατσής: Το θεματικό πάρκο θα λειτουργήσει μόνο αν γκρεμιστεί το παλιό εργοστάσιο "Ξυστρή"

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου στο Πάρκο Ξυστρή, καθώς και την επικινδυνότητα των παλαιών κτιρίων και του φουγάρου που έιναι στον χώρο και τη διερεύνηση των δυνατότητων που υπάρχουν ως προς τα κτίσματα αυτά έκανε ο Δήμαρχος Πύργου το μεσημέρι της Τετάρτης στο Λάτσειο μέγαρο.

Ο κος Λιατσής κάλεσε τους μηχανικούς της Περιφέρειας να έρθουν στον Πύργο και να διαπιστώσουν οι ίδιοι την επικινδυνότητα των παλαιών κτιρίων που βρίσκονται στο χώρο ώστε να υπάρχει ο ανάλογος χρόνος για να βρεθεί λύση. Τόνισε ότι το πάρκο δεν μπορεί να λειτουργήσει αναφέροντας: “για να πάμε στους κύριους χώρους που είναι υποτίθεται των στεγάστρων της λαϊκής και ο χώρος του εκθετηρίου που βλέπετε μπροστά και το οποίο θα κλειστεί με υαλοπίνακες, θα πρέπει να περάσουμε από κάπου. Και από εκεί που θα περνάς είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι το μυαλό των ανθρώπων δεν έχει κοινό παρονομαστή την απόλυτη λογική, μπορούν να γίνουν μεγάλα ατυχήματα. Αν π.χ κάποιος περάσει δίπλα από το φουγάρο, το οποίο είναι κουρέλια κυριολεκτικά από πλευράς αντοχής υλικών. Έχει σπάσει.
Την ανακαίνιση του παλιού εργοστασίου δεν την καλύπτει η παρούσα χρηματοδότηση και μελέτη και πρέπει να γίνει κάτι συμπληρωματικό.

Κανονικά έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί ολόκληρο σαν επίπεδο και μετά να αρχίσουν να βάζουν ότι ήθελαν να βάλουν. Έφτιαξαν πράγματα τα οποία θα πρέπει να λειτουργήσουν μετά από λίγο. Το τραγικό είναι ότι αν δεν γκρεμιστεί το παλιό εργοστάσιο δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν αυτά που φτιάξαμε.  Οι εισηγήσεις που έχω μέχρι τώρα δεν είναι για αξιοποίηση, αλλά για κατεδάφιση.”

Περισσότερα Νέα