Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση του Ηλείου Γιάννη Παπαναστασόπουλου στην Πάτρα

24 Ιουλίου - 17:19 Τοπικά

Με ένα αφιέρωμα στην σύγχρονη ποιητική δημιουργία της Ηλείας συνεχίζει την επομένη εβδομάδα τα λογοτεχνικά της βραδινά η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην Πάτρα. Με κέντρο αναφοράς την τελευταία συγκεντρωτική έκδοση των ποιητικών Συλλογών του Ηλείου δημιουργού και Διδάκτορος Φιλοσοφίας Γιάννη Παπαναστασόπουλου  με τίτλο «Ποιήματα 1990-2013»  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Πατρέων την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, στις 7.00 μμ.

Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσουν στις εισηγήσεις τους ο ποιητής και οικονομολόγος κ. Στέλιος Μαφρέδας, ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Φώτης Δημητρόπουλος και ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης, δικηγόρος και συγγραφέας.
                                                                                                                                                                              Η συγκεντρωτική έκδοση των  ποιητικών συλλογών του Ηλείου Γιάννη Παπαναστασόπουλου  καλύπτει την περίοδο 1990-2013. Η είσοδος στην εκδήλωση  είναι ελεύθερη για το κοινό. Τα Φιλολογικά βραδινά της Εταιρείας Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος φιλοξενούνται κάθε Δευτέρα στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης,  στην γωνία των οδών Μαιζόνος και Φιλοποίμενος  στο κέντρο της  Πάτρας.

Ποιος είναι ο Γιάννης Παπαναστασόπουλος.  Ο Γιάννης Παπαναστασόπουλος αποτελεί έναν Ηλείο με πολύπλευρα επιστημονικά ενδιαφέροντα και δημιουργικότητα. Το αποδεικνύουν οι πολύ καλές Σπουδές του, που καλύπτουν τομείς όπως η Οικονομία, η Κοινωνιολογία, η Πολιτική Επιστήμη στο Βερολίνο, ενώ έχει ανακηρυχτεί Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Η μεγάλη του αγάπη όμως παρέμενε για δεκαετίες η Ποίηση. Με καταγωγή από το Μαρκόπουλο του Τραγανού Ηλείας, τα τελευταία 25 έτη ασχολείται με την Ποίηση, πολλά από τα έργα του μάλιστα έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά αλλά και εφημερίδες. Το πλήθος των ποιημάτων του καλύπτουν 5 Συλλογές, που πρόσφατα εξέδωσε από τις «Εκδόσεις των Φίλων».

Περισσότερα Νέα