Λύση για το Περιφερειακό Ιατρείο Κατακόλου. Αποφάσεις για τη στέγαση του Λιμενικού Ταμείου και του Κοινοτικού Καταστήματος

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Χθες Τετάρτη 22-02-2017, στο γραφείο του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου  κ. Λεωνίδα Βαρουξή και τον Πρόεδρο της Τ.Κ Κατακόλου κ. Κων/νο Καντούνη.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα, ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Σκαρτσιάρης και η Αναπλ. Δ/ντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κα. Σοφία Γούργουρα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση – συζήτηση με αφορμή την απόφαση της 6ης ΥΠΕ, για δημιουργία υγειονομικού περιφερειακού σταθμού με έδρα το Κατάκολο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε από όλους η σύμφωνη γνώμη, όσον αφορά την πραγματοποίηση του ως άνω στόχου, και παράλληλα συζητήθηκε η συνολική αξιοποίηση του κτιρίου που ήταν το πρώην ξενοδοχείο «Δελφίνι» και ανήκει στο Δήμο Πύργου και κατέληξαν στα εξής:

  1. Ο ισόγειος χώρος του κτιρίου, όπου σήμερα στεγάζεται το Κοινοτικό Κατάστημα Κατακόλου, θα διατεθεί για την δημιουργία περιφερειακού υγειονομικού σταθμού.
  2. Ο υπόλοιπος χώρος, δεν θα ενοικιαστεί για εμπορικό κατάστημα, εκτός από παραδοσιακό καφενείο.
  3. Θα ανατεθούν σε ομάδα μηχανικών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όλα τα θέματα που αφορούν την τακτοποίηση του ακινήτου,  την επισκευή του και την διαμόρφωσή του.
  4. Άμεσα θα παρουσιαστεί προσχέδιο του 1ου ορόφου, το οποίο θα στεγάσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και το Κοινοτικό Κατάστημα. Η επιφάνεια του Κοινοτικού Καταστήματος, δεν θα είναι κάτω από 60 τετραγωνικά.
  5. Για την μόνωση του κτιρίου, θα κατασκευαστεί στέγη η οποία θα ακολουθήσει την αισθητική της γύρω περιοχής.
  6. Ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί σε όλα τα θέματα που αφορούν το κτίριο, από τον άμισθο σύμβουλο Δημάρχου κ. Κανελλακόπουλο Χαράλαμπο, ο οποίος θα παρακολουθεί την υλοποίηση όλου του έργου.
  7. Το κτίριο θα παραχωρηθεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και θα οριστεί δικηγόρος από την πλευρά του δήμου για την σύνταξη της πράξης παραχώρησης.

Περισσότερα Νέα