Μανώλης Κεφαλογιάννης: Να κάνουμε την Ηλεία Πόλο Αγροτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συνεστίαση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Υπουργός κος. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής της Κ.Ο. των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κος. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο Βουλευτής Αχαΐας κος. Ανδρέας Κατσανιώτης, οι πρώην Βουλευτές κα. Διονυσία Αυγερινοπούλου, κος. Ανδρέας Μαρίνος, κος. Παναγιώτης Αδρακτάς, οι Πολιτευτές κος. Θεόδωρος Βλαγκούλης και κα. Ολυμπία Βλαχαντώνη, Ο Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας κος. Νίκος Φάμελος, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας κος. Χρήστος Γαβράς, η Περιφερειάρχης του κόμματος στην Δυτική Ελλάδα κα. Ακριβή Χάραρη, ο Τομεάρχης του κόμματος στην Ηλεία κος. Γεώργιος Κακούρης και πλήθος στελεχών από όλη την Ηλεία.

Τον κο. Κεφαλογιάννη προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ κος. Κώστας Τζαβάρας, ο Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας κος. Ανδρέας Κατσανιώτης και η Περιφερειάρχης του κόμματος στην Δυτική Ελλάδα κα. Ακριβή Χάραρη, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ικανά και λαοπρόβλητα στελέχη της ΝΔ, που ως επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ διαπρέπει και αντιπροσωπεύει επάξια την χώρα στο Κοινοβούλιο της Ευρώπης. Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε την ΝΟΔΕ για την πρόσκληση και τόνισε ότι βρίσκεται σε μια περιοχή όπου το 45% των κατοίκων της ασχολούνται με την γεωργία, αλλά δυστυχώς σήμερα οι αγρότες που του εξέθεσαν και τα προβλήματά τους περνούν δύσκολες ημέρες και η φορολογική λαίλαπα της κυβέρνησης τους οδηγεί έξω από την διαδικασία της παραγωγής τους,  σε μια χώρα που έχει  ωφεληθεί 120 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Στην συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας ο κος. Κεφαλογιάννης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κο. Χρήστο Γαβρά για την πρόσκληση αλλά και για το σπουδαίο έργο που αυτός, οι συνεργάτες του και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. επιτελούν, αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό έλλειμμα της Ηλείας. Μεταξύ άλλων είπε: «Επέλεξα αυτή τη φορά να έρθω από τον δρόμο της Καλαμάτας στην Ηλεία. Δρόμος να έρθεις στο Κατάκολο, Ζαχάρω κλπ δεν υπάρχει, είναι πραγματικά έξω από τις προδιαγραφές μιας πολιτισμένης χώρας. Ελπίζω και εύχομαι το έργο που ξεκινάει με την ολοκλήρωση της Αθηνών- Πατρών, να ολοκληρωθεί και να φτάσει στην Ηλεία».

Κατά την επίσκεψη του ο κος Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε σειρά επαφών με φορείς της Ηλείας. Ο κος. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με μέλη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, όπου ο Πρόεδρος κος. Χρήστος Βαλιανάτος και οι αγρότες της περιοχής ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα προβλήματά τους. Ο κ. Κεφαλογιάννης είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα είναι στο πλευρό των αγροτών και πολιτών της Ηλείας, ενώ επεσήμανε πως η στήριξη των αγροτών και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα υλοποιήσει ένα σύνολο δράσεων όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, με σκοπό να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Επίσης ο κος. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε στο Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κο. Λεωνίδα Βαρουξή και μέλη του Δ.Σ, μιλώντας για τα προβλήματα του Λιμενικού Ταμείου. Ο κος. Βαρουξής τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο, για τα θέματα ασφάλειας στο λιμάνι, για τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, για τη μη λειτουργία – μέχρι τώρα – ιατρείου στην περιοχή κ.α.  Ο κος. Κεφαλογιάννης, χαρακτήρισε σημαντική ευκαιρία το πακέτο Γιούνκερ, το πρόγραμμα δηλαδή των 300 δις (που θα επεκταθεί στα 600 δις) για την επόμενη 5ετία, ως χρηματοδοτικό εργαλείο ανάπτυξης για τα λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης, ενώ επισήμανε ότι οι άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη απορροφήσει τα 150 δις και η Ελλάδα δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατά την διάρκεια σύσκεψης με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕ Ηλείας ο κος. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε από τους Αντιπρόεδρους κο. Νίκο Παναγιωτακόπουλο, κο. Κώστα Λεβέντη και τα μέλη για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηλείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα δάνεια των επιχειρήσεων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ώστε να μπορούν να μπουν σε ρύθμιση. Επίσης τα μέλη του ΕΒΕ κατέθεσαν σειρά προτάσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο κος. Κεφαλογιάννης ανέπτυξε την στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ως το βασικό εργαλείο παραγωγής πλούτου και μείωσης της ανεργίας στην χώρα.

Στην επίσκεψή του στο Δημαρχείο του Πύργου ο κος. Κεφαλογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο κο. Γαβρίλη Λιατσή για τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α. θέματα. Ο Δήμαρχος Πύργου ανάφερε ότι η συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης χρήζει ευρύτερων συναινέσεων και το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μια πρωτοβουλία ώστε να συζητηθούν αυτά τα θέματα με Δημάρχους στα διοικητικά όρια της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο κος. Κεφαλογιάννης τόνισε πως τέτοιες πρωτοβουλίες προάγουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ επισήμανε πως με τον θεσμικό του ρόλο θα είναι στο πλευρό του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής στην προσπάθεια τους για την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Η ΝΟ.Δ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ θα αγωνισθεί μαζί με τα στελέχη μας ενάντια στη χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Ηλείας, να σταθούν στο πλευρό του Προέδρου μας ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Περισσότερα Νέα