Μαριάνα Σταθοπούλου για την ένταξη νέων δανείων στις 120 δόσεις: Δυνατότητα διάσωσης πολλών δανειοληπτών

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, «απαντά» σε μια εκκρεμότητα πολλών ετών και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που είτε βρίσκονται είτε θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με την Εφορία να βρουν διέξοδο…

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε χθες η δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Μαριάννα Σταθοπούλου την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα να ρυθμίσει περιπτώσεις παλαιών δανείων μέσω των 120 δόσεων. 

Η κα Σταθοπούλου η οποία και η ίδια έχει ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με υποθέσεις δανειοληπτών που λόγω οφειλών κινδύνευσαν να χάσουν σπίτια και επιχειρήσεις, δήλωσε ικανοποιημένη αναφερόμενη επιπροσθέτως στο ιδιαίτερα κοινωνικό πρόσωπο που εμφανίζει η κυβέρνηση και στην  πρόθεσή της που τώρα γίνεται απόφασή της για να στηρίξει τους πολίτες που έχουν μπλέξει κυριολεκτικά σε μια μεγάλη «περιπέτεια».

«ΚΟΚΚΙΝΑ» ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ 

Δάνεια που έχουν «κοκκινίσει» ή εκείνα που παραμένουν απλήρωτα για αρκετά έτη λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, όπως ακριβώς τα πυρόπληκτα, που πλέον έχουν χάσει και την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, θα συμπεριληφθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων, και σίγουρα αυτό είναι μια πολύ «καλή είδηση» είπε η πολιτευτής της ΝΔ και συνέχισε: 

Ήταν ένα αίτημα που αν και είχε διατυπωθεί σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έρχεται η σημερινή να το επιλύσει. Και τούτο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την Ε.Ε. και τις οικονομικές αντιξοότητες από την πανδημία. 

Όλα αυτά τα δάνεια  που δεν είχαν τώρα πια την εγγύηση του  Δημοσίου, αργά η γρήγορα θα έφθαναν στις λίστες των ΔΟΥ. Και ένας μεγάλος αριθμός δανειοληπτών θα αντιμετώπιζε το φάσμα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Είναι κάτι  που η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αγνοήσει και με τη σημερινή της πρωτοβουλία δείχνει πλέον ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψει να συμβεί. Δεν μένει παρά να δούμε γρήγορα την υλοποίησή της που θα είναι ευεργετική για πολλούς συμπατριώτες μας, κατέληξε η κα Σταθοπούλου.

Περισσότερα Νέα