Μαριάννα Σταθοπούλου: Θετική εξέλιξη η ενεργοποίηση της διαδικασίας για τη δυνατότητα επανασύνδεσης ρεύματος σε πολλά νοικοκυριά

24 Ιουλίου - 16:29 Τοπικά

Ως ιδιαίτερη καλή εξέλιξη για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα τα οποία θα μπορούν με μια συγκεκριμένη διαδικασία να επανασυνδέσουν τις παροχές του στο ηλεκτρικό ρεύμα χαρακτήρισε χθες την ενεργοποίηση σχετικής υπουργικής απόφασης η δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ Μαριάννα Σταθοπούλου. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό ευνοϊκό μέτρο για το οποίο είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση και έρχεται να το κάνει πράξη το Υπουργείο Ενέργειας – Περιβάλλοντος μαζί με τον Υπ. Οικονομικών και έχει στόχο να βοηθήσει πραγματικά και ουσιαστικά αρκετές οικογένειες που βρέθηκαν στη δίνη των προβλημάτων της κρίσης είπε η κα Σταθοπούλου και πρόσθεσε: 

Είναι μια δυνατότητα για όσους έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας των προηγούμενων οφειλών, να πάρουν την ειδική αυτή ενίσχυση που δίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να προχωρήσουν στη διαδικασία επανασυνδέσεων. 

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ 

Η κα Σταθοπούλου τονίζει εδώ τον κρίσιμο υποστηρικτικό ρόλο της Τ.Α. αφού οι Δήμοι θα συγκροτήσουν τοπικές Επιτροπές για τη διερεύνηση κάθε υπόθεσης δικαιούχου ώστε να χορηγείται η ενίσχυση ανάλογα και σε ποσοστό που θα καλύπτει από το 30% έως και το 100% της οφειλής. 

Η πολιτευτής της ΝΔ ενημερώνει επίσης ότι το όριο εισοδημάτων για τα νοικοκυριά ανέρχεται κλιμακωτά από μονοπρόσωπο νοικοκυριό με 9.000 ευρώ και ακολούθως: 

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 13.500 ευρώ.

Δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 15.750 ευρώ.

Τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη 18.000 ευρώ

Τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 24.750 ευρώ.

Τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 27.000 ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθενται 4.500 ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος 2.250 ευρώ, με ανώτατο όριο τα 31.500 ευρώ.

Αν στο νοικοκυριό περιλαμβάνεται άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά 8.000 ευρώ ενώ αν υπάρχει άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα όρια αυξάνονται κατά 15.000 ευρώ. 

Όπως σημείωσε η κα Σταθοπούλου η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες δρομολογεί ρυθμίσεις για να βοηθήσει αρκετούς συνανθρώπους μας, με μια πολιτική που πρέπει να έχει πάντα ως επίκεντρο τον ίδιο τον πολίτη και την αξιοπρεπή διαβίωσή του, που δυστυχώς στα χρόνια της κρίσης δοκιμάζεται σκληρά και πολλές φορές εξοντωτικά από τις διαμορφωθείσες συνθήκες.

Περισσότερα Νέα