Μάσκες πολλαπλών χρήσεων και μέτρα ατομικής προστασίας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό από το Δήμο Πύργου

24 Ιουλίου - 16:33 Τοπικά

           Με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών , μετά την απόφαση του  Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία αρχικά της Γ΄ Λυκείου την 11η Μαΐου και εν συνεχεία   όλων των λοιπών βαθμίδων της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης την 18η Μαΐου ,  ο Δήμος Πύργου μέσω της Σχολικής Επιτροπής   Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  προχωράει άμεσα  στην προμήθεια μασκών πολλαπλών χρήσεων για όλο το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό  .    Αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο την περαιτέρω προστασία από την  μετάδοση του covid – 19  εντός των σχολικών χώρων, αλλά και την διατήρηση  των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία στα νέο πλαίσιο λειτουργίας τους.

    Επίσης η Σχολική Επιτροπή προχωρά    και στην προμήθεια όλων των απαιτούμενων μέσων ατομικής  προστασίας των καθαριστριών των σχολικών μονάδων ( ολόσωμες στολές , ποδονάρια , μάσκες προσώπου κτλ ) σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Υγείας .

    Επιπλέον την Τετάρτη , 6 Μαΐου , έχει προγραμματιστεί σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ Πύργου ( Τοπική Μονάδα υγείας )  η ενημέρωση των καθαριστριών των σχολείων για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία του covid-19  και ιδίως για την ορθή χρήση των μέσων ατομικής προστασίας και του τρόπου καθαρισμού – απολύμανσης των χώρων των σχολείων .

    

      Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών ,  Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης  και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Δημήτριος Μεσσαλάς δήλωσε:

       «  Κατά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης για να προστατέψουμε τόσο τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου μας όσο και  τους εκπαιδευτικούς . Για το σκοπό αυτό προχωράμε στην προμήθεια 2 μασκών πολλαπλών χρήσεων για έκαστο μαθητή και εκπαιδευτικό , παρά την προαιρετικότητα  στην χρήση μάσκας εντός των σχολικών μονάδων .

   Ήδη σε όλες τις σχολικές μονάδες υπάρχει επάρκεια   αντισηπτικών διαλυμάτων , ενώ ήδη έχουν αποσταλεί και από το Υπουργείο Παιδείας 170  αντισηπτικά  διαλύματα ,   τα οποία   θα διανεμηθούν στα σχολεία που θα επαναλειτουργήσουν .

       Ο Δήμος Πύργου , που ήταν από τους πρώτους δήμους   που προέβη στην προμήθεια μεγάλης ποσότητας αντισηπτικών διαλυμάτων ( 1.000 συσκευασίες για όλα τα σχολεία ) αλλά και στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων ,    με σκοπό την απολύμανση αυτών  , πριν αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας από την κυβέρνηση ,  συνεχίζει να λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο  με σκοπό την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών και κυρίως    στην προσαρμογή της σχολικής κοινότητας στις νέες συνθήκες και     την ομαλή μετάβαση των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις πανελλαδικές εξετάσεις .

     Προς το σκοπό αυτό την 6η Μαΐου   δύο επισκέπτριες υγείας  της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου θα ενημερώσουν τις καθαρίστριες των σχολείων ,που θα επαναλειτουργήσουν ,για την ασφαλή χρήση των μέσων ατομικής προστασίας , τα οποία και θα τους προμηθεύσουμε , αλλά και τον ορθό τρόπο απολύμανσης και καθαρισμού των σχολικών μονάδων . Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί    σε τρία γκρουπ ώστε να τηρηθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας .

    Ήδη με τεράστια  προσπάθεια της Διεύθυνσης Παιδείας λαμβάνει χώρα   ο αναγκαίος προγραμματισμός ώστε να υπάρχει επάρκεια στον αριθμό των καθαριστριών και να πραγματοποιείται καθαρισμός των σχολικών μονάδων δύο φορές κατά την διάρκεια της ημέρας .

    Η σχολική επιτροπή έχει λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες , σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών και βρισκόμαστε    σε διαρκή συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, ώστε να παρέμβουμε άμεσα όποτε χρειαστεί και με όποια μέσα διαθέτουμε.

  Και όλα αυτά χωρίς την οποιαδήποτε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το αρμόδιο Υπουργείο ,   αλλά οι Δήμοι μέσω των σχολικών επιτροπών έχουν αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την  εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων .

    Επίσης  θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για την   προσπάθεια τους στην ασφαλή και ορθή επαναλειτουργία των σχολείων αλλά και τις καθαρίστριες  που υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες.

    Τέλος     εφιστούμε την προσοχή για την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής   με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και των ιατρικών φορέων».

 

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Υ. , Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών 

 

Δημήτριος Μεσσαλάς  

Περισσότερα Νέα