Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας η Δρ. Αυγερινοπούλου εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια Αυγερινοπούλου στην κ. Ρόδη Κράτσα για την διάκρισή της ως «Γυναίκα της Χρονιάς»

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στην Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρο του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής για την βράβευσή της με το «Αριστείο Τιμής» από τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας ¨εν Αθήναις¨.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε ότι: «Σήμερα βραβεύτηκε η κ. Ρόδη Κράτσα,  πρώτη εκλεγμένη Α΄ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής ως ¨Γυναίκα της Χρονιάς ¨. Πρόκειται για μια γυναίκα πρότυπο η οποία έχει φωτίσει την πολιτική μου πορεία με το πολύπλευρο, πρωτοπόρο και διαχρονικό έργο της, αλλά και με την κοινωνική ευαισθησία και την μεγάλη φιλοπατρία που την διακρίνει. Έχει δε μια εξαιρετική οικογένεια. Η κα. Κράτσα είναι αποτελεί πρότυπο ανθρώπου  το οποίο αξίζει να μιμηθούν οι νεότερες γυναίκες για την μελλοντική τους πορεία, γνωρίζοντας με βεβαιότητα ότι οικογένεια και καριέρα και συμμετοχή στην πολιτική μπορούν να συνυπάρξουν.»

Η Ρόδη Κράτσα, η οποία σημειωτέον έλκει την καταγωγή της τόσο από την Ζάκυνθο, όσο και από το Ν. Ηλείας, είναι ένα πρότυπο πολιτικού η διεθνής απήχηση της οποίας, όπως ανέφερε και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, ξεπέρασε τα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ πρωτοβουλίες της έχουν πλέον αναχθεί σε θεσμούς. Ο ίδιος ο τ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης. Σιούφας, αναφέρθηκε στον ρόλο της Ρόδης Κράτσα για την στήριξη της Ελληνικής ναυτιλίας και την πρωτοβουλία της για την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας. Ο καθηγητής κ. Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε ότι η Ρόδη Κράτσα πέτυχε το υψηλότερο αξίωμα που εξελέγη ποτέ Έλληνας, εκλεγομένη ως πρώτη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ρόδη Κράτσα μετά την βράβευσή της ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο γυναικών και εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή που νιώθει για τις αναφορές στην διαδρομή της, από τόσο σημαντικές και καταξιωμένες προσωπικότητες. Και κατέληξε ότι η επέτειος των 60 χρόνων της Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να συνοδευθεί με κοινή δέσμευση ηγετών και πολιτών για να γίνει η Ευρώπη ¨Δύναμη προόδου¨.

Περισσότερα Νέα