Με ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση «Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας» την Τρίτη 12 Ιουλίου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

24 Ιουλίου - 19:28 Τοπικά

Μια απέριττη μαρμάρινη στήλη στο μικρό πάρκο του παλαιού Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας θα θυμίζει από την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 την αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου, όπως εκφράστηκε με το μεγάλο έργο «Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα αποκαλυπτήρια της στήλης θα γίνουν από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Αρχαίας Ολυμπίας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Ίδρυμα Arete Fund και η ΑΜΚΕ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού».

Η Δημοσιογράφος – Κλασική Φιλόλογος κα Βίκυ Φλέσσα θα ανοίξει την εκδήλωση, για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί διαδοχικά από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο. Εν συνεχεία η Χορωδία Παιδιών του ΚΔΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας θα ερμηνεύσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και έπονται οι χαιρετισμοί του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κου Γεωργιάδη, της εκπροσώπου του Arete Fund κας Dianne de Laet και της Προέδρου της ΑΜΚΕ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού» κας Ζωζώς Λιδωρίκη.

Αμέσως μετά ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, «ψυχή» της πρωτοβουλίας, θα κάνει την περιγραφή του έργου «Ξαναφυτεύουμε τους Ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας». Θα ακολουθήσει απονομή Βραβείων στους Χορηγούς του Έργου από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλαδας, κ. Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γεωργιόπουλο.

Η κα Βίκυ Φλέσσα θα κλείσει το Α’ μέρος της εκδήλωσης, στην αίθουσα του Δημαρχείου, για να ακολουθήσει το Β΄ μέρος στον υπαίθριο χώρο, με τη Χορωδία Παιδιών του ΚΔΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας. Με τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής στήλης και τη φύτευση αιωνόβιας Ελιάς σε ανάμνηση του ‘Εργου, από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, ολοκληρώνεται η εκδήλωση.

Περισσότερα Νέα