Με επιτυχία η ημερίδα στα ΚΑΠΗ Λεχαινών με θέμα: «Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους»

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 ημερίδα με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με θέμα: “Η Ψυχική υγεία μας αφορά όλους” στο Κ.Α.Π.Η. Λεχαινών. Αφορμή της διοργάνωσης αποτέλεσε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας – 10η Οκτωβρίου – η οποία εφέτος ήταν αφιερωμένη στην “Πρόληψη της Αυτοκτονίας”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και προλόγισαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κος. Λέντζας Ιωάννης, η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κα. Γιαννίτση Αλεξάνδρα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής κος. Ανυφαντής Πέτρος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Παιδείας  και υπεύθυνη για το Κέντρο Κοινότητας κα. Μπιτούνη Πολυξένη. Επίσης, από τη Δημοτική Κοινότητα Λεχαινών ο Πρόεδρος  κος. Παναγιώταρος Διονύσιος και το μέλος η κα. Μπαλαούρα Παγώνα, καθώς, από τη τοπική κοινότητα Μυρσίνης ο Πρόεδρος κος. Αποστολόπουλος Ανδρέας και από την τοπική κοινότητα Στρουσίου, ο Πρόεδρος κος. Χριστόπουλος Παναγιώτης.

Την εκδήλωση υποστήριξαν δύο ομιλήτριες: η κα. Ελένη Παναγούλια – Ψυχολόγος,  αναφερόμενη στο θέμα «Η μάστιγα της εποχής: Κατάθλιψη & αυτοκτονικός ιδεασμός: Πρόληψη – Τρόποι Αντιμετώπισης»  και η κα. Ελένη Παππά – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας, αναλύοντας το θέμα «Στίγμα &  ψυχική ασθένεια: Στερεότυπα, Προκαταλήψεις και Μύθοι γύρω από τις ψυχικές παθήσεις». 

Ιδιαίτερα σημαντική σε αριθμό υπήρξε η συμμετοχή των πολιτών, που με αυξημένο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ημερίδα και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τόσο καίρια ζητήματα υγείας, να εκθέσουν τα ερωτήματά τους προς τις ομιλήτριες αλλά και να προμηθευτούν έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Ξεκάθαρα, εκδηλώθηκε η ανάγκη των δημοτών για την υλοποίηση  επιπλέον δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας, οι οποίες ήδη προγραμματίζονται από το Κέντρο Κοινότητας για το άμεσο μέλλον.

 Οι οργανωτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην κα. Παναγούλια, η οποία αφιλοκερδώς συμμετείχε στη διοργάνωση, καθώς επίσης και το αρτοποιείο του κου. Σπυρόπουλου Θοδωρή για την προσφορά του σε γλυκίσματα.  

Περισσότερα Νέα