Με επιτυχία η βραδιά τζαζ από την Τσεχία στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση ξεκίνησε ουσιαστικά την Παρασκευή το βράδυ η νέα πολιτιστική χρονιά 2019-2020 σηματοδοτώντας την θέληση  του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου και προσωπικά του δημάρχου κ.Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για την διοργάνωση ποιοτικών και αξιόλογων εκδηλώσεων στον Δήμο Πύργου.

Η Τσεχία γιορτάζει ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου τα 101 χρόνια της ανεξαρτησίας της από την Αυστροουγγαρία.Καθώς η ημερομηνία συμπίπτει με την εθνική εορτής της χώρας μας,η Τσέχικη Πρεσβεία και το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού θέλησαν να παρουσιάσουν στο κοινό του Πύργου την ιστορία της χώρας τους φέρνοντας τους ήχους της τζαζ μουσικής στην σκηνή του θεάτρου «Απόλλων»,ενώ στον υπαίθριο χώρο μπορούσε κανείς να δει σε σύντομα κείμενα και φωτογραφίες την ιστορία της Τσεχίας,τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην ανεξαρτησία της,το πολιτικό σκηνικό εκείνης της εποχής καθώς και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

Και γιατί τζαζ μουσική; Γιατί η Τσέχοι έχουν μια μεγάλη και μακρά παράδοση σε αυτό το είδος μουσικής.Το συγκρότημα Petra Ernyei Trio μάγεψε το κοινό της αίθουσας μεταφέροντας το σε μια άλλη εποχή, αυτή των δεκαετιών 1930-1940 με τραγούδια από διάσημα μιούζικαλ του Broadway.

H βελούδινη φωνή της Petra Ernyei και δυο μουσικοί,ο  κιθαρίστας Adam Tvrdý και ο μπασίστας Petr Dvorský απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια αυτά,δίνοντας την δυνατότητα στους θεατές της συναυλίας να ζήσουν για μιάμιση ώρα ένα διαφορετικό κόσμο.Αυτόν της ατμοσφαιρικής τζαζ μουσικής.

Την συναυλία προλόγισε η διευθύντρια του Τσέχικου Κέντρου Πολιτισμού κυρία Lucie Kuligova ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος του ΔΟΠ Πύργου κυρία Αγγελική Ζάγκλαρη καλωσορίζοντας το Τσέχικο συγκρότημα καθώς και τους θεατές που βρέθηκαν στην αίθουσα του Απόλλωνα.

Μετά το τέλος της συναυλίας στον αίθριο χώρο του θεάτρου ένας πλούσιος μπουφές περίμενε τους καλλιτέχνες και το κοινό προσφορά του La Fourchette Catering και της δημιουργίες της κ.Τάνιας Κορακιανίτη ενώ ο δήμαρχος Πύργου κ.Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τίμησε την βραδιά με την παρουσία του,συνοδευόμενος από την σύζυγό του κ.Βάσω Καράγιωργα,τα μέλη του Οργανισμού Πολιτισμού Αγγελική Ζάγκλαρη,Χάρη Μικελόπουλο και Γιάννη Πλεμμένο καθώς και από τους  συμβούλους του Τάκη Αντωνακόπουλο, Βασίλη Χριστακόπουλο και Γιώργο Καραστέργιο και τον πρόεδρο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Ανδρέα Αλεξόπουλο.

Ο πολιτισμός ανοίγει νέους ορίζοντες,δεν έχει σύνορα,ενώνει λαούς και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την πνευματική καλλιέργεια,την ψυχαγωγία αλλά και την κριτική σκέψη. Γι’αυτό και ολόκληρη την νέα χρονιά 2019-2020 ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Πύργου θα φροντίσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών όλων των κατοίκων της πόλης και ολόκληρου του Δήμου προσφέροντας ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις.

Η αυλαία άνοιξε και τα φώτα της ράμπας θα παραμείνουν ανοιχτά γιατί έρχονται πολλές εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα.Ήδη καταρτίζεται το πρόγραμμα για την περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς από τα μέλη του ΔΟΠΠ υπό την καθοδήγηση του προέδρου κ.Ηλία Ανδριόπουλου.

Περισσότερα Νέα