Με επιτυχία και ενθαρρυντικά μηνύματα η δράση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

   Με το σύνθημα  «Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη της. Ψάξου», και την κλινική εξέταση σε 30 και πλέον γυναίκες, ολοκληρώθηκε στον Πύργο η δράση για ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που υλοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας , στο πλαίσιο του «Pink the City 2020”.

   Μετά την επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, που προηγήθηκε σε Πάτρα και Αγρίνιο, το πρωί της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2020, η πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Λιολιώ Κολυπέρα, η γραμματέας Αγγελική Στεφανάκη και η εθελόντρια (και αναπλ. μέλος ΔΣ) Ρένα Χυτοπούλου, βρέθηκαν στον Πύργο για την υλοποίηση της δράσης – για την οργάνωση της οποίας είχαν συναντηθεί και συνομιλήσει προ ημερών με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, στην Πάτρα. Η δράση, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων για τον Covid -19,  ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση 30 και πλέον γυναικών, και την δωρεάν κλινική εξέταση τους (σ.σ ψηλάφηση μαστού) από τον Χειρουργό Μαστού Ιωάννη Χαβελέ.

   Η πρόεδρος του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα, ευχαρίστησε από καρδιάς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα υγείας Χαράλαμπο Μπονάνο για την στήριξη της διοργάνωσης, καθώς επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, για την φιλοξενία της δράσης στο κτίριο του Διοικητηρίου, στον Πύργο. «Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία και τη βοήθεια, και ελπίζω, σε κάποια άλλη δράση στο μέλλον, να είμαστε και πάλι όλοι εδώ, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για την πρόληψη, την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού», είπε. Αναφερόμενη στην δράση του Συλλόγου και στα αποτελέσματα της συνεχούς προσπάθειας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, συμπλήρωσε πως «….Ξεκινήσαμε ως Σύλλογος πριν από 20 χρόνια πολύ δειλά και με πολλά ταμπού. Με μεγάλο αγώνα, καταφέραμε και βγάλαμε τη γυναίκα από το σπίτι της, της μάθαμε το μαστό της και να κάνει την μαστογραφία της. Δυστυχώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, και σε πολύ νεότερες ηλικίες, απ’ ότι συνέβαινε πριν 10-20 χρόνια. Ωστόσο, η επιστήμη έχει προχωρήσει, οι γυναίκες είναι πια πολύ ευαισθητοποιημένες και αν εντοπίσουμε τον καρκίνο του μαστού στην αρχή, έχουμε ίαση κατά 90% και πλέον».

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε και δημόσια την πρόεδρο του Συλλόγου κα Κολυπέρα, τα μέλη του Δ.Σ και τον γιατρό, για την πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση της δράσης στην Π.Ε Ηλείας, με στόχο να ενημερώσουν και  να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υγείας, αλλά και για τη δωρεάν κλινική εξέταση σ’ ένα σημαντικό αριθμό γυναικών. «Η καλύτερη ίαση είναι η έγκαιρη διάγνωση. Για το λόγο αυτό, η συνεργασία μας με το “Άλμα Ζωής” θα συνεχιστεί, και δεσμεύομαι ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και εγώ προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία και κοινωνική δράση, με αποδέκτες τους πολίτες», κατέληξε ο κ.Γιαννόπουλος.

Περισσότερα Νέα