Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων Πιστών κορυφώθηκε ο εορτασμός του πολιούχου του Πύργου Αγ. Χαραλάμπους (ΦΩΤΟ)

24 Ιουλίου - 17:09 Τοπικά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία χιλιάδων πιστών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου του Πύργου Αγ. Χαραλάμπους.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής όπου βρισκόταν η εικόνα του πολιούχου του Πύργου τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών από όλο το νομό και χοροστατούντων των  Μητροπολιτών   Καισαριανής– Βύρωνος & Υμηττού  Δανιήλ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, Ηλείας Γερμανού και Ωλένης Αθανασίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, ενώ παραβρέθηκαν ακόμα μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, οι Βουλευτές Ηλείας κ. Κ. Τζαβάρας και Γ. Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρας με τους Αντιπεριφερειάρχες Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο και Οικονομικών κ. Μπράμο, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γ. Λιατσής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Μεσσαλάς, οι Αντιδήμαρχοι Πύργου κ. Σκαρτσιάρης και Σεϊντής, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών του τόπου και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων κ.α.

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στις κεντρικές οδούς της πόλης με τη συνοδεία αγήματος της 117 Πτέρυγας Μάχης, της Φιλαρμονικής, των Προσκόπων, και χιλιάδων πιστών που ακολούθησαν την πομπή σε όλη την πορεία της.

Περισσότερα Νέα