Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας για την υγεία

24 Ιουλίου - 16:20 Τοπικά

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση για την υγεία που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας. Στην εκδήλωση συζητήθηκε η διαχείριση της πανδημίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην εποχή μετά την πανδημία. Η συμμετοχή φορέων από όλο το φάσμα της υγείας έδειξε το ενδιαφέρον και την αγωνία που υπάρχει για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στον νομό μας. Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και με ερωτήσεις που απηύθυναν οι θεατές στους ομιλητές μέσω διαδικτύου. Κύριοι ομιλητές ήταν ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος. Τοποθετήθηκαν ακόμα ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Σαϊτάς. Τη συζήτηση συντόνισε ο συντονιστής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας Άγγελος Μαντάς.

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά αντίθετη με το ΕΣΥ και την ενίσχυσή του. Πρόσθεσε ότι είχαμε τεράστια διαφορά ποιότητας και ουσίας στη μνημονιακή διαχείριση. Την πρώτη περίοδο (2009-2015) αποδιοργανώθηκε το σύστημα υγείας με απώλεια 3000 ιατρών χωρίς καμία πρόσληψη. Στο ίδιο μνημονιακό πλαίσιο (2015-2019) με απόφαση-τομή δώσαμε πρόσβαση στα νοσοκομεία σε όλους τους πολίτες χωρίς διάκριση και σταθεροποιήσαμε στο σύστημα υγείας με προσλήψεις και παρεμβάσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ο Γιώργος Γιαννόπουλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα σαφές σχέδιο για δύο νοσοκομεία στον νομό και τη μετατροπή του νοσοκομείου Κρεστένων σε μια δομή ψυχικής υγείας, πρόταση που προώθησε όσο είχε την ευθύνη της διοίκησης στα υγειονομικά πράγματα της περιοχής.

Η συζήτηση ανέδειξε την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και την έλλειψη σχεδιασμού στο κενό διάστημα μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Κοινή διαπίστωση της συζήτησης ήταν η ανάγκη να ενισχυθεί το ΕΣΥ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αίτημα που προβάλλει με επιμονή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΣΥΡΙΖΑ  Ηλείας

Περισσότερα Νέα