Με μεγάλη επιτυχία κι ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου που…διψούσε για μπύρα και διασκέδαση έγινε το 1ο West Beer Festival στον Πύργο. – Παν. Αντωνακόπουλος: «Να αγαπάτε την πόλη μας κι όλοι μαζί να την κάνουμε ακόμα καλύτερη»

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Μεγάλη επιτυχία, μεγαλύτερη κι από τις αρχικές προσδοκίες που συνόδευαν αυτή την πρώτη προσπάθεια, σημείωσε το 1ο West Beer Festival, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, με χώρο διεξαγωγής το Πάρκο ΣΠΚ Πύργου.

Και φάνηκε ξεκάθαρα ότι το Φεστιβάλ Μπύρας έβαλε άμεσα τις βάσεις ώστε να καταστεί θεσμός, με τη στήριξη του δήμου Πύργου, τοπικών φορέων και επαγγελματιών και κυρίως την πάρα πολύ μεγάλη παρουσία του κόσμου που παρευρέθηκε και τις δυο μέρες!

Η τοπική κοινωνία είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει ελληνικά ποιοτικά προϊόντα ζυθοποίησης,  τα οποία παράγονται είτε στην ευρύτερη περιοχή, είτε ανά την Ελλάδα, ενώ η ψυχαγωγία με μουσικά σχήματα που διασκέδασαν τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους, συνδύασαν στην εκδήλωση έναν πολυδιαδραστικό χαρακτήρα.

–   «Η διοργάνωση αυτή, που άμεσα αγκαλιάστηκε από όλους, θα γίνει θεσμός», ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Που ακόμα έκανε ξεχωριστή αναφορά απευθυνόμενος προς τη νεολαία της πόλης μας, τονίζοντας:

«Να αγαπάτε την πόλη μας κι όλοι μαζί να την κάνουμε ακόμα καλύτερη! Ενωμένοι θα συνεχίσουμε τη μεγάλη, διαρκή και κοινή προσπάθεια για το καλύτερο σε όλους τους τομείς!

Διοργανώνουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις που κινούνται σε όλο το φάσμα του πολιτισμού. Μέσα σε αυτές δίνουμε ξεχωριστή σημασία για εκδηλώσεις που απευθύνονται κυρίως στη νεολαία της πόλης, που τις αγκαλιάζει με τη μεγάλη και ενεργή συμμετοχή της. Είναι από τους διαρκείς στόχους μας να δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να βλέπουν ενδιαφέροντα και ωραία θεάματα, να ακούν μουσική, να ψυχαγωγούνται και να συμμετέχουν σε πολλές δράσεις. Ως Δήμος έχουμε πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και μεταξύ άλλων η ανθρώπινη ψυχή πάντα ζητά ευχάριστες στιγμές».

*   Τη δική του «σφραγίδα» έβαλε στο διήμερο το εξαιρετικό ψυχαγωγικό μέρος του φεστιβάλ.

      Στην πρώτη μέρα, αρχικά ανέβηκαν στη σκηνή οι «Perfect Mess», η High Energy Rock μπάντα από τον Πύργο, που με την εμφάνιση της έστειλε ένα… τέλειο μήνυμα δυνατής ροκ μουσικής που γέμισε με ανάλογα vibe το χώρο! Τα μέλη της μπάντας (Γιάννης Βόλλαρης, Σπήλιος Ηλιόπουλος Ι, Σπήλιος Ηλιόπουλος ΙΙ και Κώστας Διαμαντόπουλος) έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν! Ακολούθησαν οι «ξεσηκωτικοί» Polkar που έδωσαν μία μοναδική συναυλία ενθουσιάζοντας το κοινό που χόρευε ασταμάτητα. Με μουσική που χαρακτηρίζεται ως “πανηγυρτζίδικη balkan”, oι Polkar, το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου  – που είχε εντυπωσιακή σκηνική και ερμηνευτική παρουσία – δικαιολόγησε απόλυτα την ονομασία του (στα σλάβικα “polkar” σημαίνει “μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα”). Να σημειωθεί και το «χρώμα» που έδωσαν και οι Delines, το ντουέτο των (Ηλείων στην καταγωγή) Youtubers που με τις live συνεντεύξεις τους σε πρόσωπα και καλλιτέχνες δημιούργησαν κι ένα κατατοπιστικό intro για τους επισκέπτες!

       Στη δεύτερη μέρα, συνεχίστηκαν οι θαυμάσιες εμφανίσεις επί σκηνής. Αρχικά αυτή της Ιωάννας Καβρουλάκη που με “όπλο” τη μαγική φωνή και το ταπεραμέντο της, κέρδισε επάξια πολλά χειροκροτήματα. Κι έπειτα, η μεγάλη στιγμή της ημέρας που ήταν η παρουσία που έκαναν στη σκηνή τα “Κίτρινα Ποδήλατα“! Η εντυπωσιακή live-rock μπάντα, πρόσφερε ανάλογες live-rock στιγμές και όχι μόνο… Ερμηνεύοντας δικά τους τραγούδια αλλά και αρκετές διασκευές οι δυο δημιουργοί, Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, με τη γνώριμη σκηνική τους ενέργεια, δημιούργησαν μια ξεχωριστή συναυλιακή καλοκαιρινή γιορτή, ενθουσιάζοντας το κοινό!

Περισσότερα Νέα