Με μεγάλη επιτυχία σε κατάμεστες αίθουσες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας σε Πύργο και Αμαλιάδα.

21 Δεκεμβρίου - 12:04 Τοπικά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας στο Θέατρο Απόλλων στον Πύργο και τον Πολυχώρο στην Αμαλιάδα αντίστοιχα.

Οι αίθουσες ήταν κατάμεστες από κόσμο αλλά και τις αρχές του Νομού και των δύο πόλεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με εκκλησιαστικούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους από τους Καθηγητές και Μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσυγκέλλου Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως με θέμα: «Αγάπη, μια δύσκολη υπόθεση».

Ακολούθησαν η θεατρική ομάδα Ερασιτέχνες. η παιδική χορωδία Τριανταφυλλάκι συνοδευόμενη από όργανα της σχολής παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ποιήματα από παιδιά των κατηχητικών σχολείων και ορατόριο και υμνολογήματα των Χριστουγέννων από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του 1ου Βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου με τίτλο ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ, που περιλαμβάνει κείμενά του των ετών 2012-2016.

Οι βραδυές έκλεισαν με τον χαιρετισμό και τις Χριστουγεννιάτικες ευχές του Σεβασμιωτάτου.

(Οι φωτογραφίες είναι από τον π. Νικόλαο Κατσιδήμα)

Περισσότερα Νέα