Με μεγάλη συμμετοχή γιόρτασαν και φέτος την Ημέρα Σκέψης οι Πρόσκοποι της Ηλείας (ΦΩΤΟ)

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

   Συνέχισαν κι εφέτος, μια όμορφη παράδοση που θέλει κάθε χρόνο την ημερομηνία ορόσημο,την 22α Φεβρουαρίου να συγκεντρώνονται Παλαιοί και εν ενεργεία Πρόσκοποι σε ανάμνηση της γενέθλιας ημέρας του Ιδρυτή του Προσκοπισμού .Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου ‘Τεντζερέδια του Ζαχαρία ” , γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε ποικιλία ‘όπως αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας,  αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση.

        Την βραδιά άνοιξε ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.Στο χαιρετισμό του,ξεκίνησε με το σύνθημα της Ημέρας ‘‘Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο” και  έκανε  αναφορά στα Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα , καλωσορίζοντας τα μέλη των Παλαιών ,των Επιτροπών ,τους βαθμοφόρους και τους φίλους που  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. ”  
είναι αφιερωμένη στο όραμα ενός άλλου καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο” κατέληξε.

      Κατόπιν,ο Υπαρχηγός των Παλαιών Προσκόπων κ.Ανδρέας Γιατράς αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής” Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ’ όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης. Αυτή η μέρα είναι για τα εκατομμύρια μέλη της παγκόσμιας συντροφιάς μας, μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα, παρά τις διαφορές φυλής, πεποιθήσεων, πολιτιστικής και οικονομικής παράδοσης, μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και τους ίδιους σκοπούς,οικοδομώντας ένα καλύτερο”αύριο” για όλους ”.

       Στη συνέχεια,τιμήθηκε ο παλαιός βαθμοφόρος  κ.Κώστας Επιταλιώτης-Κανελλόπουλος. Την ειδική πλακέτα απένειμε  ο κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.Αναφέρθηκε η πολύπλευρη προσωπικότητά του,η συνέπεια,η αφοσίωση,ο  αγώνας του  και η πίστη στις Αρχές της Κίνησης.Ο ίδιος  συγκινημένος δήλωσε πάντα παρών και έκανε αναδρομή στην πολύχρονη παρουσία του στον Προσκοπισμό και την ευεργετική του επίδραση.

      Επίσης τιμήθηκαν οι Πηγή Γιακουμέλου,Κική Κολοβέρου,Γιώργος Φάκος,για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τους Παν.Μπράμο,Αντιπ/ρχη,Δημ.Μεσσαλά πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,Γιάννη Αργυρόπουλο επικεφαλής ελ. αντιπ/σης Πύργου αντίστοιχα.

         Ειδικά διπλώματα απενεμήθησαν στους παλαιούς Προσκόπους,Μάριο Καρδαρη ,ορειβάτη ,που τόνισε την αξία του εθελοντισμού και του κοινωνικού αγώνα και Κων.Λιάγκουρα αθλητικό παράγοντα από τους Παύλο Αυγερινόπουλο πρόεδρο Χρωμάτων Ήλιδας και Ηλία Ανδριόπουλου μουσικοσυνθέτη.

        Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων των μελών και φίλων της Ένωσης Παλαιών, Παναγιώτη Καλαμπρέζου,Παύλου Αυγερινόπουλου ,Λάμπη Γάσπαρη ,Κώστα Διαμαντόπουλου,Ζ.Ραμαροσόν και της Χρ.Νάνου αλλά και τα μέλη και τους φίλους του προσκοπισμού που παραβρέθηκαν και πήραν το μικρόφωνο.τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια και  δημιούργησαν μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό,μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες,εκφράζοντας την επιθυμία,η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,να διοργανώνει τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις.

    Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων)  ήταν ο ο πρ. Δήμαρχος Επιταλίου Βασ.Αδαμόπουλος,η πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού κα Τζ.Τσεμπενέκα,ο Πρόεδρος Εμπορ.Συλλόγου Κατακόλου κ.Δ. Μπουλούτας,ο τ.πρόεδρος της Μικτής χορωδίας Πύργου κ.Αν.Παυλίδης  ,ο πρώην Έφορος Πελ/σου  κ Δημ.Σαργέντης , ο ΑΣ Παν.Καρακίτσος και Γ.Καραμάνης,Ν.Καραχάλιος επικεφαλείς πολυάριθμης  αντιπροσωπείας βαθμοφόρων, οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί κκ Αγγ.Παναγιωτακόπουλος,Κυρ.Γούναρης από Αμαλιάδα,Κώστας Σκουλαρίκος,Αργ.Σαλπέας.Στάθης Καννής,Γ.Τζαβέλλας μαζί με πολλούς Επιταλιώτες πρώην στελέχη της Κίνησης , ,Μιχ.Αποστολόπουλος,Ζαχ.Μαντάς, Παν.Δασιός,Λ.Αντωνόπουλος,Γ.Κουής,Ν.Γάσπαρης,Β.Φάμελλος, η Γραμματέας της ΕΚΣ κα Α.Χρυσανθακοπούλου με μέλη της Επιτροπής γονέων  και δεκάδες άλλοι παλαιοί και νέοι Πρόσκοποι.

Μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης.

Περισσότερα Νέα