Με μεγάλη συμμετοχή η 1η αιμοδοσία για το σύλλογο εθελοντών Λατζοΐου. (Φωτό)

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία της ενορίας Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου. Συμμετείχαν οι κάτοικοι του Λαντζοΐου και του Αγίου Γεωργίου Λαντζοΐου.

19 Εθελοντές θέλησαν να προσφέρουν αίμα. Συγκεντρώθηκαν15 μονάδες αίματος .

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Λαντζοΐου, δημιουργήθηκε από την ενορία του Αγίου Δημητρίου με σύμφωνη γνώμη και στήριξη της Ιερά Μητροπόλεως Ηλείας και αγκαλιάστηκε αμέσως από τους κατοίκους της περιοχής, αφού όλοι γνωρίζουν την αξία της αιμοδοσίας.

Ο εφημέριος του χωριού πατήρ Παναγιώτης Κλουκίνας και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Νικόλαος Μπακοβασίλης, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Σπήλιος Ηλιόπουλος και Κων/νος Αντωνόπουλος ανέλαβαν την ενημέρωση των κατοίκων για την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία.

Η  1η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή της Διευθύντριας του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνας Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και των νοσηλευτριών Αρετής Μπαρλαμπά και Παρασκευής Μπαρλαμπά.

<< Ο κόσμος ανταποκρίθηκε χωρίς ιδιαίτερη πρόσκληση, γιατί γνωρίζει την αξία της αιμοδοσίας και ήθελε να δημιουργηθεί ο Σύλλογος Αιμοδοτών. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και από την παρουσία και συμμετοχή τους παίρνουμε θάρρος για να συνεχίσουμε. Αυτή η τράπεζα Αίματος είναι για όλους τους Λατζοΐτες που βρίσκονται στην Ελλάδα>>, μας δήλωσε ο εφημέριος του ναού πατήρ Παναγιώτης Κλουκίνας.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του Σταθμού κυρία Κωνσταντίνα Πανέτα –  Κωνσταντακοπούλου, δεν έκρυψε την χαρά της για την δημιουργία ενός ακόμα νέου Συλλόγου Αιμοδοτών και τόνισε πως <<είναι ευχάριστο γιατί οι νέοι άνθρωποι  έρχονται να δώσουν αίμα, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και προσφορας>>

Περισσότερα Νέα