Με μεγαλοπρέπεια στο επιβλητικό Κάστρο Χλεμούτσι η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Ανδραβίδας-Κυλλήνης

17 Δεκεμβρίου - 20:16 Τοπικά

Με μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο επιβλητικό Κάστρο Χλεμούτσι η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Ανδραβίδας-Κυλλήνης και του Δημάρχου Γιάννη Λέντζα, καθώς όλων των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων. 

Σε έναν χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την περιοχή, η ορκωμοσία τελέστηκε υπό του Σεβασιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου ο οποίος, ευχήθηκε στον Δήμαρχο να επιτύχει στο έργο του, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα βρίσκεται στο πλευρό του σε ότι χρειαστεί. 

«Δουλειά, δουλειά, δουλειά!»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λέντζας αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ηλείας, τόνισε στην ομιλία του:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο ιστορικό μνημείο του Δήμου μας, το Κάστρο Χλεμούτσι!

Η παρουσία σας, μας οπλίζει με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε μαζί με όλους εσάς τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης! 

Σήμερα είμαστε εδώ, όχι μόνο για να υλοποιήσουμε την τυπική μας υποχρέωση, αυτή της ορκωμοσίας, αλλά και για να δηλώσουμε εμφατικά τη βούλησή μας για διαρκή προσπάθεια για το καλό και την προκοπή του τόπου μας!

Μετά από την εκλογική διαδικασία  και το αποτέλεσμα των εκλογών, ερχόμαστε σήμερα να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης, απέναντι σε όλους εσάς, στους δημότες μας, στους Νόμους και στους Θεσμούς αυτού του Κράτους που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. 

Να εργαστούμε σκληρά, έντιμα, χωρίς σκοπιμότητες, μακριά από κάθε ιδιοτέλεια ή προσωπικό συμφέρον, μακριά από κάθε είδους τοπικισμό! 

Εγώ και οι συνεργάτες μου, αυτά τα χαρακτηριστικά αναδείξαμε σε όλη την προεκλογική μας εκστρατεία και γι’ αυτά επιλεγήκαμε από εσάς, για την υπέρτατη αυτή σημερινή μας στιγμή. 

Όλοι μαζί έχουμε την υποχρέωση να οδηγήσουμε τον Δήμο μας στη Νέα Πορεία που εσείς οι δημότες επιλέξατε!

Και για να γίνουν όλα αυτά, μόνο ένας τρόπος υπάρχει: Δουλειά, δουλειά, δουλειά! 

Τίποτα στη ζωή δεν έρχεται χωρίς δουλειά και κόπο! 

Τα μανίκια έχουν σηκωθεί λοιπόν και εσείς, οι δημότες, θα είστε ο απόλυτος κριτής μας! 

Η εντολή ευθύνης από το εκλογικό σώμα δόθηκε στον συνδυασμό μας, στα μέλη της παράταξής μας. 

Δόθηκε όμως και στους συναδέλφους της παράταξης της αντιπολίτευσης. Όλοι μας είμαστε η επιλογή του εκλογικού σώματος και δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. 

Τα προβλήματα του Δήμου μας, όλοι μαζί καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε! 

Με σεβασμό στα μέλη και στη λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου! 

Με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου! 

Με τις πόρτες μας ανοιχτές για όλους εσάς! Χωρίς διακρίσεις, με ήθος, διαφάνεια, επιμονή και αποφασιστικότητα!

Πλέον, αρχίζει ένας νέος αγώνας μακρύς και δύσκολος, στον οποίο δεν περισσεύει κανείς! Αποζητούμε και θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων! Εμείς οι αιρετοί οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας, και ιδιαίτερα εμείς τα μέλη του επιτυχόντα συνδυασμού οφείλουμε να τιμήσουμε το βασικό σύνθημά μας ‘Όλοι μαζί για έναν Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει!’».

Παρουσία των νέων Δημάρχων

Την ορκωμοσία τίμησαν με την παρουσία πλήθος αιρετών και νέων Δημάρχων, μεταξύ των οποίων ο νέος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο νέος Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός και ο νέος Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, ενώ τον νέο Δήμαρχο Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο εκπροσώπησε ο Σωτήρης Παπαηλιού. Επίσης, στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Βουλευτών του Νομού μας, καθώς και απλοί δημότες από κάθε γωνιά του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Περισσότερα Νέα