Με μια μάσκα δεν μπορείς να κρύψεις τις ευθύνες σου κ. Καραμανλή

24 Ιουλίου - 16:23 Τοπικά

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….

Στις 12 Νοεμβρίου 2020, στη συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες  που να ισχυρίζονται ότι τα ΜΜΜ αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή δεν υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού στα ΜΜΜ.

Στις 13 Νοεμβρίου 2020, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, είδαμε ρεπορτάζ, με την κάμερα του STAR σε τρόλεϊ και συρμούς τρένων,  να καταγράφει το συνωστισμό που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ακόμη και αυτές τις ημέρες της καραντίνας. Ο τίτλος του ήταν: “Το υπουργείο Μεταφορών φοράει μάσκα για να κρύψει τις ευθύνες του”

Εικόνες με στοιβαγμένους πολίτες, που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, με τη Μάρα Ζαχαρέα, έδειχναν ότι το Υπουργείο προφανώς δεν έχει βρει λύση στο θέμα αυτό και έτσι έως τώρα προβάλλει ως ο μεγαλύτερος σαμποτέρ της ίδιας της Κυβέρνησης, που ψάχνει να βρει τρόπους για την επιδημία του cov19.

Επίσης στο ίδιο ρεπορτάζ αποκάλυψε αποκλειστικά το πόρισμα των Εποπτών Δημόσιας Υγείας αναφέροντας ξεκάθαρα ότι:

“Δεν τηρείται το μέτρο της αποστασιοποίησης, αποτελώντας οι χώροι αυτοί των μέσων μαζικής μεταφοράς, εστίες μετάδοσης του νέου κορωνοϊού με κίνδυνο για τους επιβαίνοντες και τη δημόσια υγεία”.

Ας λάβουμε υπόψη ότι ο ίδιος αυτός Υπουργός πιστώνεται την επιπλέον αργοπορία έργων σε Εθνικές οδούς (π.χ ο δρόμος φονιάς Πύργου-Πάτρας που καθημερινά έχουμε ατυχήματα και δυστυχήματα).

Ας λάβουμε επίσης υπόψη ότι είναι ο ίδιος Υπουργός που στο πρώτο lockdown, προτίμησε να μοιράσει επιπλέον χρήμα με ουρά στους εργολάβους των διοδίων, πέρα από αυτό που ήδη προβλεπόταν! Χρήμα που θα μπορούσε άνετα να δοθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που βίωσαν ένα ξαφνικό εργασιακό θάνατο, αλλά αυτός φρόντισε να δοθεί σε 2-3 μεγαλοεργολάβους διοδίων.

Τελικά μας μένει η απορία. Που έχει πετύχει και εάν έχει πετύχει, αυτός ο Υπουργός και παραμένει στη θέση του;

Εκτός εάν τελικά στην Ελληνική Πολιτική σκηνή, φτάνει ένα επώνυμο για να παίξεις το μαθητευόμενο μάγο, με τα λεφτά και τις ζωές των Ελλήνων. Ίσως ο Πρωθυπουργός Κυρ.Μητσοτάκης που τον ανέχεται, ευελπιστεί και λέει από μέσα του: «δεν μπορεί κάτι θα πετύχει στο τέλος». Το πότε θα πετύχει και πόσο χρήμα-ζωές θα χρειαστούν για αυτό, είναι τελικά το ζήτημα και το τίμημα που πληρώνουμε όλοι μας όμως κ.Πρωθυπουργέ.

Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτό που «χτίζουν» ως σχέδιο για την επιδημία cov-19, Κυβέρνηση και «ειδικοί», έχει ως μεγαλύτερο αντίπαλο έναν εσωτερικό Εφιάλτη (προφανώς από έλλειψη ικανοτήτων, όπως δείχνει σε όλους τους τομείς).

Περισσότερα Νέα