Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του 1ου Γυμνασίου Πύργου

24 Ιουλίου - 18:00 Τοπικά

Με ιδιαίτερα ταχύτατους ρυθμούς προχωρά και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014, προκειμένου να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά, το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, ένα σχολικό συγκρότημα, με σύγχρονα αρχιτεκτονικά πρότυπα στην κατασκευή του, όπως ενημέρωσε ο ανάδοχος τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Το έργο, προϋπολογισμού 3.517800,00 ευρώ έχει εντάξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο ΕΣΠΑ, φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ενώ φορέας λειτουργίας ο Δήμος Πύργου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την πρόοδο των εργασιών, καθώς είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και σύντομα θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία και τους μαθητές μας ένα σχολείο πρότυπο» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «θα πρέπει να φύγουν οι μαθητές μας από τα λυόμενα που χρησιμοποιούνται προκειμένου να καλύψουν προσωρινές ανάγκες και να δημιουργούνται σύγχρονα σχολεία που θα καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Θα αναβαθμίσει την παιδεία, την εκπαίδευση, τους μαθητές και τις οικογένειές τους και στόχος μας είναι να προλάβουμε την νέα σχολική χρονιά, αφού η χρηματοδότηση γίνεται με κανονικούς ρυθμούς και δίχως καθυστερήσεις».

Τι προβλέπει το έργο

Το έργο βρίσκεται επί των οδών Γυμνασιάρχη Δούκα, Βενιζέλου, Παπαφλέσσα και Τσαλδάρη στο ΟΤ 334 του Δήμου Πύργου.

Αφορά στην κατασκευή τεσσάρων νέων κτιρίων στα οποία θα στεγαστεί το 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι 3.125,62 τμ, ενώ η κάλυψη ισογείου είναι 1.358,93 τμ, εντός οικοπέδου επιφάνειας 4.979,67 τμ.

Περιλαμβάνει 16 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 βιβλιοθήκη, 1 εργαστήριο φυσικοχημείας, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 1 εργαστήριο τεχνολογίας και4 αίθουσες ξένων γλωσσών.

Περισσότερα Νέα