Με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων του Αργυρού Φοίνικα τιμήθηκε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων του Αργυρού Φοίνικα τιμήθηκε ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, για την μακροχρόνια και εξέχουσα προσφορά του στον προσκοπισμό.
Η απονομή έγινε την Δευτέρα στην εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας σκέψης που πραγματοποιήθηκε στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στην Αθήνα.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ασχολήθηκε με τους Προσκόπους για πρώτη φορά πριν από 50 χρόνια στο Αίγιο όπου μεγάλωσε και συνέχισε ως ενήλικας  στον Πύργο Έχει Προσφέρει  στον Ηλειακό προσκοπισμό από διάφορες θέσεις. Αρχηγός Συστήματος, Τοπικός Έφορος Πύργου, Περιφερειακός Έφορος Ηλείας και τώρα Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, ενώ δραστηριοποιείται κοινωνικά σε πολλούς συλλόγους και δραστηριότητες της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Η ανώτατη τιμητική διάκριση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων  Αργυρός Φοίνικας καθιερώθηκε το 1949 απονέμεται ύστερα από σχετική απόφαση της επιτροπής τιμητικών διακρίσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Έχει απονεμηθεί μέχρι τώρα σε 318 άτομα ανάμεσα τους εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής διεθνούς πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας. Από την  Ηλεία έχουν τιμηθεί ο πρώην Βοηθός Γενικού Εφόρου Γιάννης Βαρουξής, ο πρ. Περιφερειακός Έφορος Σπύρος Μπαμπής και ο Αστροφυσικός Διον. Σιμόπουλος.

Περισσότερα Νέα