Με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος. Στο επίκεντρο τα προβλήματα του ΕΚΑΒ στην Ηλεία

24 Ιουλίου - 19:10 Τοπικά

Με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που επικρατεί σε έναν από τους πλέον ζωτικούς πυλώνες της Δημόσιας Υγείας.

Τόσο ο πρόεδρος του σωματείου, Αλέξης Κουτσούκος, όσο και ο υπεύθυνος του τομέα Ηλείας, Κώστας Βαρουχάκης, παρέθεσαν αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν το ΕΚΑΒ, με κυριότερα τον στόλο οχημάτων και την ανάγκη ενίσχυσης με επιπλέον οχήματα, το εργασιακό καθεστώς των επικουρικών διασωστών και την επιβάρυνση που έχει προκληθεί στις διακομιδές, εξαιτίας των ελλείψεων στα νοσοκομεία της Ηλείας.

Όπως εξήγησαν τα στελέχη του Σωματείου, το ΕΚΑΒ κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό, καταφέρνοντας να αυξήσει τα διαθέσιμα ασθενοφόρα ανά βάρδια, και παρέχει σημαντικές υπηρεσίες στους ασθενείς της Ηλείας. Ωστόσο, επισήμαναν πως το επικουρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί, καλύπτει διαπιστωμένες πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και για αυτό ζήτησαν από τον Νίκο Καλάκο να συμβάλει ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μονιμοποίησής τους.

Από την πλευρά του ο Ηλείος οικονομολόγος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλουν μέρα νύχτα οι διασώστες του ΕΚΑΒ και ιδιαίτερα τη συμβολή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι είναι απόλυτα δίκαιο και ρεαλιστικό το αίτημά τους για τη μονιμοποίηση των επικουρικών συναδέλφων τους, αλλά και για τη βελτίωση των μισθών τους.

«Οι διασώστες του ΕΚΑΒ στην Ηλεία προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες, καθώς είναι πάντα έτοιμοι να επέμβουν στα έκτακτα συμβάντα και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση ενίσχυσε το ΕΚΑΒ κατά την πανδημία με προσωπικό και σήμερα λειτουργούν περισσότερες βάρδιες από ό,τι στο παρελθόν. Πιστεύω ότι θα είναι ωφέλιμο για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και για τη Δημόσια Υγεία της Ηλείας να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση των επικουρικών διασωστών, ώστε να μην εργάζονται με αβεβαιότητα για το μέλλον τους και η Υπηρεσία να κάνει σχεδιασμό σε βάθος χρόνου», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

Περισσότερα Νέα