Με τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ, Π.Λιαργκόβα συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος -Αντικείμενο της συζήτησης η οικονομική ανασυγκρότηση της Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

Τις δυνατότητες και τις προοπτικές της οικονομικής ανασυγκρότησης της Ηλείας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), Παναγιώτη Λιαργκόβα, ο Ηλείος οικονομολόγος κ τ. γενικός διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, στο περιθώριο των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου που διοργάνωσε η «ΔιαΝΕΟσις» στην Αρχαία Ολυμπία για την ανασυγκρότηση της Ηλείας.

Ο Νίκος Καλάκος ανέλυσε συνοπτικά τα προβλήματα της Ηλείας, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει προκειμένου να βγει από την απομόνωση και να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, τονίζοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθούν συνδυαστικά όλοι οι τομείς. Από την πλευρά του ο κ. Λιαργκόβας συμφώνησε τονίζοντας ότι λόγω της καταγωγής του από την Αρκαδία και λόγω της επιστημονικής του ιδιότητας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει εικόνα για την Ηλεία, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για περιοχή με ασύγκριτο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο που πρέπει να αξιοποιηθεί. Στη συνέχεια η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στη γενικότερη κατάσταση που αφορά την οικονομία και τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.

«Είχα τη χαρά να συνομιλήσω με τον Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παναγιώτη Λιαργκόβα, για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ηλείας, ο οποίος ως πρόεδρος του ΚΕΠΕ  έχει συντονιστικό ρόλο στις μελέτες που θα εκπονηθούν για την ανασυγκρότηση της Ηλείας. Συζητήσαμε για τα οικονομικά δεδομένα του νομού και την κατεύθυνση που πρέπει να έχει ο σχεδιασμός για την Ηλεία, προκειμένου να μπει σε βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

Περισσότερα Νέα