Με τον Σύλλογο Οικιστών Σπιάντζας συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος – Συζητήθηκαν τα προβλήματα και επισημάνθηκε η ανάγκη ρεαλιστικής νομικής διευθέτησης

24 Ιουλίου - 19:10 Τοπικά

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας υποδέχθηκε στο γραφείο του στον Πύργο ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Εφάπαξ Παροχών & Επικουρικής Ασφάλισης, Νίκος Καλάκος, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που μπορούν να προωθηθούν σε ρεαλιστικό πλαίσιο για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στον παραθαλάσσιο οικισμό.

Τα μέλη του συλλόγου παρέθεσαν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια η πολιτεία τηρεί «θολή» στάση, καθώς δίνει τη δυνατότητα ηλεκτροδότησης αλλά δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία συνολικής νομικής διευθέτησης των ζητημάτων του οικισμού, υπό όρους και σε ρεαλιστικό πλαίσιο.

Παράλληλα, εξήγησαν πως στον οικισμό κατοικούν πολίτες από τα λαϊκά στρώματα του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα, για πολλούς εκ των οποίων αυτές οι κατοικίες είναι η μοναδική στέγη που έχουν και χάρη στην οποία κατάφεραν να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Επιπλέον, σημείωσαν πως ο Σύλλογος έχει αναλάβει δεκάδες πρωτοβουλίες διοργάνωσης πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας τη λαϊκή κουλτούρα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, και συνεχίζει να προσφέρει στα μέλη του την έννοια της κοινότητας και της συναδέλφωσης.

Παράλληλα, έθεσαν και το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών υπογραμμίζοντας την ανάγκη παρέμβασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να περιοριστεί το φαινόμενο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος, άκουσε με προσοχή και κατέγραψε τα αιτήματά τους, αναφέροντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων να θεσμοθετηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επίλυσης των προβλημάτων του οικισμού, πάντα σε ρεαλιστικό πλαίσιο και σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο Ηλείος οικονομολόγος επισήμανε πως θα ήταν ωφέλιμο για την προστασία του περιβάλλοντος και για την εθνική οικονομία να ξεκινήσει η διαβούλευση πάνω σε ένα πλαίσιο. Όπως εξήγησε, με αυτόν τον τρόπο ο οικισμός θα αποκτήσει νομιμότητα και θα «απεγκλωβιστούν» οι κάτοικοι, θα μπορούν να γίνουν έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ, τα οποία θα θωρακίσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ παράλληλα η πολιτεία θα ωφεληθεί με πρόσθετα φορολογικά έσοδα.

Περισσότερα Νέα