Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Με τον Υπουργό Υποδομών και  Μεταφορών  κ. Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε φιλικό κλίμα, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν θέματα υποδομών που αφορούν στο                 Ν. Ηλείας,  με κοινό στόχο την αποτελεσματική και ρεαλιστική προώθηση υλοποίησης των εν εξελίξει έργων και τον συγκροτημένο σχεδιασμό νέας δέσμης έργων.

Οι οδικές υποδομές και συγκεκριμένα η  ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, που θα καταλήγει στην Τσακώνα και θα συνδέεται με τον οδικό άξονα Αθήνας – Τρίπολης – Καλαμάτας, ήταν ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκε εκτενώς. Με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου, ο οδικός άξονας θα είναι έτοιμος στο τέλος του 2025, οπότε η Ηλεία και η Αχαΐα θα αποκτήσουν έναν δρόμο που αξίζει στις τοπικές κοινωνίες.

Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη κατασκευής του δρόμου  Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη – Μυκήνες, μιας οδικής αρτηρίας που ενώ θα μπορούσε να συνδέει περιοχές της Ηλείας, της Αρκαδίας και της Αργολίδας και διεθνούς σημασίας πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς, σήμερα δεν διαθέτει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Συζητήθηκε ωστόσο και η  εναλλακτική πρόταση που αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα Αρχαία Ολυμπία – Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος για την απολιγνιτοποίηση.

Επόμενα θέματα συζήτησης ήταν η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηλείας με το κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, που ήδη προγραμματίζεται, η ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης στα λιμάνια Κυλλήνης και Κατακόλου κ.α.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι η Ηλεία αποτελεί προτεραιότητα και τόνισε πως σκοπός είναι να οικοδομήσουμε πάνω στα θετικά που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι η υλοποίηση των στρατηγικών στόχων που έχουν τεθεί, θα επιδιωχθεί σε περιβάλλον δημιουργικής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων.

Ο κ. Αβραμόπουλος προσκάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί -όταν το πρόγραμμά του το επιτρέψει- την Ηλεία, προκειμένου να δουν από κοντά τα υπό εξέλιξη έργα και τόνισε ότι θα εργαστούμε όλοι μας εντατικά  ώστε να πετύχουμε ουσιαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφάλειας και ποιότητας των υποδομών και των μεταφορών. Με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε  να συμβάλλουμε, στη βιώσιμη ανάπτυξη της Ηλείας και στην βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών της.

Περισσότερα Νέα