Mε τους πρωταθλητές του στίβου συναντήθηκε ο Α. Τσίπρας. Παρόν και ο Εμμανουήλ Καραλής

24 Ιουλίου - 17:08 Αθλητικά

Την ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, με απολογισμό για την Ελλάδα ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο υποδέχτηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε για περισσότερη από μία ώρα με την Ολυμπιονίκη του Ρίο και νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ στο Βελιγράδι Κατερίνα Στεφανίδη, τον ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών Κώστα Φιλιππίδη, τη χάλκινη στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, καθώς και τους υπόλοιπους αθλητές της ελληνικής αποστολής: Τον Μιχάλη Σταματογιάννη και τη Ραφαέλα Σπανουδάκη που συμμετείχαν στη σφαιροβολία και στα 60 μέτρα αντίστοιχα, την Ελισάβετ Πεσιρίδου που αγωνίστηκε στα 60μ. εμπόδια και τον 17χρονο αθλητή και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των παίδων, στην κατηγορία κάτω των 18 και το Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης και με τον Βενιαμίν της ελληνικής αποστολής, Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών. 
  Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και όπως ήταν φυσικό η συζήτηση κατέληξε στα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν του Έλληνες πρωταθλητές , τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες και τους προπονητές τους. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε πως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί του χρόνου στο κλειστό της Παιανίας, όπου όπως τόνισε θα είναι κι εκείνος εκεί για να το παρακολουθήσει δια ζώσης. 
 
Ο πρωθυπουργός μίλησε πρώτα με την χρυσή ολυμπιονίκη και πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Στεφανίδη:  
 
«Πως είναι από εκεί ψηλά; Όταν ανεβαίνεις;» είπε με διάθεση να «σπάσει τον πάγο» ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο χρυσό κορίτσι των αιθέρων, Κατερίνα Στεφανίδη. Κι εκείνη γελώντας απάντησε: «Ο Κώστας (σ.σ. Φιλιππίδης) ήταν πιο ψηλά οπότε είχε καλύτερο… perspective». 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στην ελληνική αποστολή: «Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά όχι μόνο να λέμε ωραίες κουβέντες όταν φέρνετε τα αποτελέσματα, αλλά να φτιάξουμε και κάποιες υποδομές. Υποδομές που θα ενισχύσουν τον μαζικό αθλητισμό γιατί από εκεί ξεπηδούν τα νέα παιδιά που αθλούνται, αλλά και τον πρωταθλητισμό, σε βάσεις στέρεες και υγιείς. Βάσεις που δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για να βγαίνουν αθλητές που θα μας κάνουν υπερήφανους. Νομίζω ότι γίνεται μία προσπάθεια, πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και άρα και οι δημόσιες επενδύσεις που βεβαίως θέλουν και λίγο χρόνο για να μπορέσουν να πιάσουν τόπο πρέπει να στραφούν περισσότερο εκεί όπου τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε το μεγάλο ενδιαφέρον της δημοσιότητας». 
 
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος έκανε τον απολογισμό της υποδοχής της αποστολής από τον πρωθυπουργό: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός διέθεσε πάνω από μία ώρα για να συνομιλήσει με τους αθλητές, τις προπονήτριες και τους προπονητές τους. Μας τιμά το ενδιαφέρον του. Ο ΣΕΓΑΣ χρειάζεται την επίλυση προβλημάτων που έχουν σχέση με τις υποδομές που είναι απαραίτητες ώστε να προετοιμάζονται σωστά οι αθλήτριες και οι αθλητές μας. Προτεραιότητά μας το κλειστό της Παιανίας και η επαναλειτουργία του. Πρέπει να πω ότι ο πρωθυπουργός μας είπε ότι θα γίνει ό,τι πρέπει ώστε του χρόνου να πραγματοποιηθεί εκεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα και περιστράφηκε κυρίως στις προσπάθειες των αθλητών. Αυτοί είχαν και το λόγο γιατί άλλωστε αυτοί είναι και οι πρωταγωνιστές. Όλοι οι άλλοι είμαστε εδώ για να βοηθάμε την προσπάθειά τους. Μόνο θετικά είναι τα συμπεράσματα της σημερινής συνάντησης και πιστεύω ότι θα προχωρήσουν πιο γρήγορα κάποια βήματα που έχουν αρχίσει να γίνονται για να αποκτήσουμε αξιοπρεπείς υποδομές για να γυμνάζονται τα παιδιά μας». 
 
Κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου, η Κατερίνα Στεφανίδου είπε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους πριν αρχίσουν να «γράφουν» πως «Ζητήσαμε αρκετά, ζητήσαμε πολλά από τον πρωθυπουργό. Ίσως θα έπρεπε να είχαμε ζητήσει τρία πράγματα, γιατί έχει τόσα άλλα πράγματα να διαχειριστεί». 
 
Το «χρυσό» κορίτσι δήλωσε επίσης: «Ελπίζουμε κάποιο από αυτά να γίνει με ίσως το βασικότερο να είναι το κλειστό της Παιανίας. Νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσουν να γίνουν αγώνες στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα καλύτερα κλειστά. Θα μπορούν να γίνουν μεγάλοι αγώνες στην Ελλάδα, ενώ θα υπάρχει έτσι και ένα κλειστό να προπονηθούμε. Θα υπάρχει θέρμανση… κάτι πολύ βασικό. Υπάρχει πλέον θέρμανση στον Άγιο Κοσμά, αλλά δεν ξέρω σε τι επίπεδα. Εμείς περνάμε περισσότερο χρόνο στο ΟΑΚΑ, το οποίο δεν έχει θέρμανση, έχει λίγο κρύο μέσα…» 
 
Η Κατερίνα Στεφανίδη ρωτήθηκε αν ήταν γνώστης του αθλήματος ο πρωθυπουργός και απάντησε: «Ναι ναι! Μας γνώριζε όλους ποιοι είμαστε, προσωπικά. Θυμόταν τα ύψη, ήξερε πολλά πράγματα. Ο… άνθρωπος έχει άλλες δουλειές… νομίζω πως του φάγαμε την ώρα». 
 
Όταν ρωτήθηκε αν αισθάνεται ικανοποιημένη από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Στεφανίδη είπε: «Τώρα τι να σας πω; Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως μία συνάντηση με ένα πολιτικό πρόσωπο έχει πάει καλά ή όχι (γελάει). Νομίζω πως πήγε πολύ καλά. Του εκθέσαμε αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως παραδείγματος χάρη το ταρτάν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παραπονεθήκαμε αρκετά για το κλειστό, αλλά στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έχουμε ταρτάν καλών προδιαγραφών να αγωνιστούμε λόγω του ποδοσφαίρου. Από τις φωτοβολίδες καταστρέφεται το ταρτάν. Είναι πια και δεκατριών ετών. Θέλει αλλαγή. Δεν το γνώριζε αυτό ο πρωθυπουργός». 

Ο Κώστας Φιλιππίδης τόνισε: «Ήταν πολύ θερμή η υποδοχή από τον πρωθυπουργό. Συζητήσαμε κάποια πράγματα, αφού μας συνεχάρη, μιλήσαμε για διάφορα ζητήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και πρέπει να λυθούν. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ότι θα έχει δοθεί μια λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να μπορούμε να κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας ιδιαίτερα ως προς την αποκατάσταση των ζημιών στο κλειστό της Παιανίας, ώστε να μπορούμε πρώτα να γυμναζόμαστε και εν συνεχεία να κάνουμε και τους αγώνες που πρέπει να κάνουμε. Ηταν μία πέρα του εθιμοτυπικού της υποθέσεως, μία ουσιαστική συνάντηση για να μπορέσουν να προχωρήσουν κάποια ζητήματα σοβαρά που θα μας δώσουν κι εμάς το έναυσμα να προχωρήσουμε σε κάτι καλύτερο». 
 
Ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του είπε κάτι σε προσωπικό επίπεδο: «Δεν προχωρήσαμε σε προσωπικές συζητήσεις. Κυρίως εδώ ήρθαμε ως ομάδα κι αυτό είναι το σημαντικό! Ότι ήρθαμε εδώ ως ομάδα οι αθλητές, με τη διοίκηση, τους προπονητές για να μιλήσουμε για τα προβλήματα, αφού δεν τελειώνει εδώ ο ελληνικός στίβος, ακολουθούν και οι επόμενες γενιές». 

Η Βούλα Παπαχρήστου είπε σχετικά με τις εντυπώσεις της από τη υποδοχή της ελληνικής αποστολής από τον πρωθυπουργό: «Πάρα πολύ καλές! Είμαστε πιο πολύ κοντά από κάθε άλλη φορά για το στάδιο της Παιανίας. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ουσιαστικά πως του χρόνου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί στην Παιανία και θα έρθει να μας δει. Μακάρι! Αυτό το γήπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για αγώνες. Αν γίνει, αυτό θα είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τον κλασικό αθλητισμό, αλλά και για την Πολιτεία. Του μιλήσαμε επίσης για τα προβλήματα που υπάρχουν με τη θέρμανση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θεωρεί πως τα τελευταία δεν είναι τόσο σοβαρά όσο νομίζουμε εμείς, πως έχουν να κάνει με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου και πως θα τακτοποιηθούν». 
 
Ο Εμμανουήλ Καραλής είπε: «Ήρθαμε όλοι μαζί, ως μία ομάδα, μας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός και μιλήσαμε μαζί του. Του είπαμε τα θέματά μας!». Αναφορικά στην πρώτη παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών εξήγησε: «Ήταν πολύ σημαντικό που συμμετείχα σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών, ήταν ένα μάθημα μεγάλο, μια εμπειρία απίστευτη. Δεν πέτυχα αυτό που ήθελα, αλλά εντάξει, δεν πειράζει… έτσι είναι ο αθλητισμός. Συνεχίζουμε… εγώ το βλέπω όλο αυτό σαν ένα παιχνίδι».

protothema.gr

Περισσότερα Νέα