Μεγάλες αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή Αντωνακόπουλου στην 6η ΥΠΕ

24 Ιουλίου - 17:21 Τοπικά

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται οι υγειονομικοί φορείς τις περιοχής περιμένοντας τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων, αλλά και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τα προβλήματα διογκώνονται, αλλά προς το παρόν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δείχνει δυστοκία στις αποφάσεις για τους επικεφαλείς των νοσηλευτηρίων τόσο στην Πάτρα , όσο και σε άλλες περιοχές.  Ενώ παράλληλα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πως θα αντιμετωπιστούν οι υπηρετούντες διοικητές, που δεν αποχωρούν και κρατούν συμπαγή στάση, καλυπτόμενοι πίσω από τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.

Πάντως για κάποιες θέσεις ήδη έχουν καταλήξει στα πρόσωπα. Όπως για την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου στην θέση του Νίκου Στακιά (παραιτήθηκε προ ημερών)  θα τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαϊας Γιώργος Γιαννόπουλος.

Ο  ρευματολόγος συνδικαλιστής είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και το όνομά του έχει «κλειδώσει» από τα μέσα Φεβρουαρίου (σύμφωνα με πληροφορίες στην προεδρία της ΕΙΝΑ θα μετακινηθεί ο Τάσος Γιακουμής).

Σοβαρό πρόβλημα , ωστόσο, έχει προκύψει με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ. Ο Τάκης Αντωνακόπουλος (πρώην βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου), που παραμένει και σήμερα έχει την συγκατάθεση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για να συνεχίσει. Αλλά υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας , θεωρώντας τον εν ενεργεία στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που στήριξε τα μνημόνια.  Μάλιστα δηλώνουν κάθετα αντίθετοι σε ανάλογη προοπτική , γεγονός που έχει μπλοκάρει περαιτέρω διαδικασίες. Πάντως υπάρχουν άλλοι δύο «μνηστήρες» ένας από την Ηλεία και ένας από την Αιτωλοακαρνανία.

Εξάλλου για τη διοίκηση του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου ακούγεται έντονα το όνομα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Δημήτρη Κωστακιώτη, που θεωρείται «φαβορί» για την κατάληψη της θέσης.

Ενώ για την αντίστοιχη θέση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» το όνομα του πρώην περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Λύχρου ακούγεται όλο και πιο έντονα.

«Δυνατά» παίζει και για την θέση του διοικητή του νοσοκομείου Πύργου ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου Τάκης Γεωργακόπουλος. Ο γνωστός πνευμονολόγος του «Αγ. Ανδρέα» , έχει προταθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάληψη της διοίκησης.

Πάντως εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεδομένου ότι οι καθυστερήσεις αποτελούν τροχοπέδη στην λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων.

tempo24.gr

Περισσότερα Νέα