Μεγάλη πυρκαγιά στα Άγναντα: Μια ανάσα από το χωριό – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής-Απομακρύνονται οι κάτοικοι -Τραυματισμός πυροσβέστη, διακομίζεται στον "Άγιο Ανδρέα"

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, της Πάτρας, ένας πυροσβέστης, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, στην πυρκαγιά που καίει, στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ, φέρει εγκαύματα.

Η φωτιά στα Αγνάντα Ηλείας χαρακτηρίζεται αρκετά δύσκολη και είναι σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση από επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 41 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, ένα ελικόπτερο Erickson, ένα ελικόπτερο ΑΒ214, 2 Canadair L 215 και 2 Canadair 415).

Το θετικό, σύμφωνα με πηγές από την πυροσβεστική είναι ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρύνει κατοίκους του χωριού, ενώ όπως τόνισε, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση..

Περισσότερα Νέα