Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο και την προσωπικότητα του Γιάννη Τζουανόπουλου – Παν. Αντωνακόπουλος: «Τιμούμε την αδιάκοπη προσφορά του Γιάννη Τζουανόπουλου στον πολιτισμό»

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

Ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό-πολιτιστικό γεγονός, ορόσημο στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Πύργου για το φετινό καλοκαίρι, αποτελεί η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα που διοργανώνεται προς τιμή του καταξιωμένου συνθέτη και πάντα δραστήριου δημιουργού Γιάννη Τζουανόπουλου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με τη συμμετοχή γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του στιχουργού αλλά και δύο τεράστιους καλλιτέχνες, τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Κατσαρό που θα τιμήσει εκείνη τη βραδιά ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Γιάννη Τζουανόπουλο για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συναυλίας, οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με τον δήμαρχο Πύργου να δηλώνει:

«Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού πολιτιστικού τοπίου που διαμορφώνουμε στον Δήμο Πύργου, κορυφαία εκδήλωση αποτελεί το οφειλόμενο απ’ όλους μας αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό, Γιάννη Τζουανόπουλο, συμπατριώτη και καλό φίλο! Θα γίνει παρουσίαση στο τιτάνιο έργο που έχει δημιουργήσει, στην ατελείωτη παροχή της πηγής πλούτου που έχει στη σκέψη και τα συναισθήματά του ο Γιάννης. Η συναυλία θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με μια πλειάδα κορυφαίων καλλιτεχνών που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Γιάννη,  μελοποιημένα από κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Επίσης θα τιμήσουμε τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Κατσαρό, τραγούδια των οποίων θα απολαύσουμε στη συναυλία. Δύο δημιουργούς, τα ονόματά των οποίων  έχουν γραφεί με ανεξίτηλο μελάνι στο βιβλίο του πολιτισμού και της μουσικής στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία, είναι η ιστορική διάσταση αυτής της εκδήλωσης διότι θα είναι μια αναδρομή στο γίγνεσθαι της ελληνικής μουσικής των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας μέχρι σήμερα. Για όλους εμάς, είναι ένα  μοναδικό καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γεγονός, το οφείλουμε στον Γιάννη Τζουανόπουλο, αλλά το προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες του Δήμου και της Ηλείας» κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου.

Οι «ογκόλιθοι» του πολιτισμού στην Γιορτή του απόδημου ελληνισμού

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγες μόλις μέρες πριν τη μεγάλη συναυλία, ο Γιάννης Τζουανόπουλος ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό της Ηλείας, στα Μακρίσια, στο θεσμό που έχει δημιουργήσει δεκαετίες τώρα ο ίδιος, τη «Γιορτή του απόδημου ελληνισμού» στο ξωκλήσι του Αη Γιάννη. Μια γιορτή που έχει φιλοξενήσει όλο το απάνθισμα του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτιστικού στερεώματος όπως τους αείμνηστους Μίκη Θεοδωράκη, Ζυλ Ντασέν,  Ιάκωβο Καμπανέλη, Αντώνη Σαμαράκη, Άλαν Μπέιτς, Δημήτρης Μυταράς…

Με αφορμή τη γιορτή αυτή, ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε «Ο Γιάννης Τζουανόπουλος, δεν είναι απλά ένας τεράστιος και μοναδικός στιχουργός αλλά και ένας πολίτης του τόπου μας που αγωνίζεται δεκαετίες τώρα να δημιουργήσει θεσμούς, να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας διότι ο πολιτισμός είναι ο παρονομαστής της ανάπτυξης».

Φανερά συγκινημένος για την μεγάλη τιμή που του επιφυλάσσει ο δήμαρχος Πύργου, ο Γιάννης Τζουανόπουλος τον ευχαρίστησε θερμά και δήλωσε:  «Νιώθω μια μεγάλη δικαίωση των αγώνων μου, να καταξιώνομαι στον τόπο μου, και αυτό φαίνεται ότι το πέτυχα. Σύντομα θα ανακοινώσουμε όλα τα ονόματα που θα συμμετέχουν στην μεγάλη βραδιά και καλούμε όλους τους Πυργιώτες και όλους τους Ηλείους να βρεθούν κοντά μας».

Το μήνυμα της Έρης Ρίτσου

Σ’ αυτό το σημείο μάλιστα, ο διακεκριμένος στιχουργός, μετέφερε στον κ. Αντωνακόπουλο το μήνυμα που έλαβε από την συγγραφέα  Έρη Ρίτσου, κόρη του σπουδαίου Έλληνα ποιητή με διεθνή ακτινοβολία Γιάννη Ρίτσου, όταν πληροφορήθηκε για την συναυλία που ετοιμάζεται στον Δήμο Πύργου προς τιμή του. «Μπράβο στον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του. Είναι πολύ σημαντικό να τιμά η κοινωνία τους ανθρώπους που προσφέρουν στον πολιτισμό, και εσύ Γιάννη (σ.σ. Τζουανόπουλος) προσφέρεις αδιάκοπα».

Περισσότερα Νέα