Μείωση της διασποράς του Covid-19 το τελευταίο 7ημέρο στην Π. Δυτικής Ελλάδας

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Σαφέστατη πτωτική πορεία παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα 22/11-04/12 η διασπορά του κορονοϊού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ έκλεισε η τέταρτη εβδομάδα του 2ου (μερικού) lockdown.

Αισιόδοξη εικόνα παρουσιάζουν και οι τρεις νομοί, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, την τελευταία εβδομάδα με σημαντική μείωση του ρυθμού εξάπλωσης της τάξης του -47 % στην Αιτωλοακαρνανία, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, -24% στην Αχαΐα, και -61% στην Ηλεία η οποία παρουσιάζει την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. 

Στην Ηλεία, 29 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την τελευταία εβδομάδα με εκτιμώμενα (ασυμπτωματικοί) περίπου 261. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 14ημέρου στην Ηλεία ανέρχονται στα 104, έναντι 134 του προηγούμενου, ενώ οι ενεργοί φορείς υπολογίζονται σήμερα στους 936, έναντι 1.206 του προηγούμενου.

Το μερικό lockdown φαίνεται πως έχει θέσει υπό μερικό έλεγχο την εξέλιξη, φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση υπό έλεγχο, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί. Είναι σαν μια δασική πυρκαγιά την οποία οι πυροσβέστες την έχουν οριοθετήσει, αν χαλαρώσουν, οι ενεργές εστίες θα αναζωπυρωθούν και θα πάρει εκ νέου διαστάσεις.
Προσοχή να κρατήσουμε αυτά τα επίπεδα και να πάμε ακόμα καλύτερα. Μένουμε σπίτι, μάσκα, κρατάμε αποστάσεις και τήρηση των κανόνων υγιεινής για να κρατήσουμε το νομό μας και την Περιφέρειά μας σε καλά επίπεδα.

Περισσότερα Νέα