Μενέλαος Παπασωτηρίου: Προβληματισμός και αγωνία για το μέλλον του αγροτικού κόσμου

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

Συνάντηση με θέματα που αφορούν τους αγρότες πραγματοποιήθηκε στην ομάδα παραγωγών Αμαλιάδος στην οποία συμμετείχαν ο κ. Xρήστος Βαλιανάτος πρόεδρος της ομάδας , το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Ομάδας κ. Μενέλαος Παπασωτηρίου , o κ Σωτήρης Κακαλέτρης Αντιπρόεδρος , ο κ.Ευάγγελος Πετρόπουλος και ο κ. Μιλτιάδης Βγενόπουλος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν εκτός των άλλων ήταν το ασφαλιστικό και το φορολογικό.  Το 2017 ο αγροτικός κόσμος θα υποστεί ακόμα μεγαλύτερες επιβαρύνσεις ενώ το 40% των ασφαλισμένων  παρόλο που έχουν κάνει ρυθμίσεις για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους , με τα νέα μέτρα του 20017  θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και αυτό θα σημάνει το τέλος τις αγροτικής οικογένειας.

Επίσης ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε ότι για το θέμα της κάλυψης από τον ΕΛΓΑ και όχι από τα ΠΣΕΑ της ζημιάς που θα υποστεί η κορινθιακή σταφίδα σε όλη την διαδικασία από το καρπό στο κλίμα μέχρι την παραγωγή και συλλογή απέστειλε νεότερο υπόμνημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να ενταχθεί σε νέο καθεστώς.

Ακολούθως έγινε ενημέρωση στον κ. Παπασωτηρίου για την πρωτοβουλία της Ομάδας παραγωγών η οποία έχει καταθέσει καταστατικό για νέα ομάδα παραγωγών Νομού Ηλείας  Σταφιδοπαραγωγών, Βιομηχανικής ντομάτας και ελιάς το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης.

Προτροπή προς τους παραγωγούς και αγρότες του Νομού έκαναν όλοι οι παρευρισκόμενοι έτσι ώστε να στηριχθεί το αξιόπιστο εδαφικό εργαστήριο το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Αμαλιάδας το οποίο συνεργάζεται και με το αντίστοιχο τμήμα Τεχνολογίας , Γεωπονίας του ΤΕΙ Αμαλιάδος έχοντας κοινές δραστηριότητες στις αναλύσεις στα πλαίσια της εκπαίδευσης των φοιτητών.

Τέλος συζητήθηκε και το σημαντικό θέμα της συντήρησης και βελτίωσης των εγγειοβελτιωτικών έργων του νόμου τα οποία χρήζουν ειδικής μέριμνας από την πολιτεία, καθώς επίσης και τα έργα που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική προστασία των γεωργικών εκτάσεων και αγροτικών μονάδων τα οποία έχουν ενταχθεί στο ταμείο Μολυβιάτη. Έγινε ακόμα αναφορά στην αγροτική οδοποιία που κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση δυσκολεύοντας ακόμα και την καθημερινότητα των αγροτών.

Περισσότερα Νέα