Μη πειράζετε το νερό, θα φύγετε με τα ελικόπτερα….

24 Ιουλίου - 16:32 Τοπικά

Του Χάρη Βασιλείου Μιχαλακόπουλου Δημοτικού Σύμβουλου Πύργου Ηλείας

Εδώ και κάποιες ημέρες παρακολουθώ με πολύ προσοχή μια είδηση. Προσωπικά την έχω αξιολογήσει ως την είδηση της δεκαετίας για την καθημερινότητά μας. Πιστεύω ότι, εάν αυτό που διαβάζω ισχύει κατά γράμμα, η Κυβέρνηση βάζει ένα αυτογκόλ που δε θα μπορέσει ποτέ να το διαχειριστεί. Βάζει μεσο-μακροπρόθεσμα την ταφόπλακα στο μνήμα της.

Το κάζο στη Μυτιλήνη που το «έσωσε» επικοινωνιακά με τη «θεία» παρέμβαση του Ερντογάν στον Έβρο(που τη συγκεκριμένη στιγμή πολιτικά βόλευε και τις 2 Κυβερνήσεις η μετατόπιση της επικαιρότητας σε κάποιο άλλο μέτωπο), η τεράστια κολοτούμπα στο Μακεδονικό ζήτημα και το κουρελόχαρτο των Πρεσπών, η οικονομική αυτοκτονία με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης…ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΧΑΔΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ….

Μιλάω για την διαχείριση του νερού στη χώρα μας ή εάν προτιμάτε τη παραχώρηση μεγάλου μέρους των δικτύων σε ΣΔΙΤ.

Τονίζω ότι αυτή τη στιγμή θα καταγράψω τις απόψεις μου, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει και αναλύσει σε αρκετά μεγάλα sait, χωρίς να έχω διαβάσει κάποια δικαιολογία ή διαφορετική ερμηνεία εάν θέλετε, από αυτούς που συντελούν αυτό το κακούργημα στη ζωή μας.

Ποιοι είναι αυτοί που το συντελούν; Μα η Κυβέρνηση διαμέσω του περιβόητου Υπουργού μικρού-Καραμανλή.

Του ίδιου Υπουργού που έστειλε πάλι στην εκκίνηση το περιβόητο έργο-γεφύρι της Άρτας «κατασκευή κλειστού αυτοκινητόδρομου ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ».

Aυτός ο ίδιος Υπουργός, που έδωσε extra prim (πάνω στο ήδη συμφωνημένο prim-bonus) στους εργολάβους που διαχειρίζονται τα διόδια του αυτοκινητόδρομου ΜΟΡΕΑ, μέσα στη περίοδο εγκλεισμού, τότε που όλοι «υπνωτίζονταν» στα ΜΜΕ που για 20 εκατομμύρια ευρώ έλεγαν μόνο <ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ> (και η Βουλή αλώνιζε με περίεργους νόμους).

…Ο ίδιος Υπουργός λοιπόν, ως άλλος καμικάζι αυτοκτονίας, φέρεται να εκχωρεί σε ιδιώτες μέρους του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ.

 Εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (όσα το έκαναν) όμως και ο Σύλλογος Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε αντέδρασε αμέσως και είπε πολλά. Τα τεχνικά και οικονομικά ζητήματα που λένε στην ανακοίνωσή τους, είναι άξια να τα διαβάσετε αλλά είναι μακροσκελή, καταλήγουν όμως σε ένα συμπέρασμα και μόνο: μια τέτοια σύμπραξη για την λειτουργία και συντήρηση του Ε.Υ.Σ. θα επιφέρει τεράστιο οικονομικό κόστος στο Ελληνικό δημόσιο, που τελικά θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής.

Μιλάμε πάντα για την ΕΥΔΑΠ, μια πολύ κερδοφόρα εταιρία για το Κράτος. Επίσης δε μπορούμε να παραβλέψουμε τις κατηγορίες-φήμες ότι μεγάλο ρόλο παίζει η πρόθεση καταβολής 266 εκατομμυρίων ευρώ στους μετόχους της ΕΥΔΑΠ, από πλευράς Κυβέρνησης (για να κλείσουν στόματα αναρωτιέμαι εγώ;).

Κλείνοντας αυτή τη πρώτη προσέγγιση στο τεράστιο αυτό θέμα λέω αυτό. Πιστεύω ότι οι κοινωνικές προεκτάσεις είναι πολλές και ύπουλες. Ύπουλες γιατί δεν φαίνονται αμέσως, αλλά σε λίγο καιρό.

Τότε που οι λογαριασμοί θα «φουσκώνουν»- τα νερά θα κόβονται σε σπίτια και καλλιέργειες, οι συλλήψεις και τα δικαστήρια θα ανθούν λόγω νερο-κλοπής από τους μη-έχοντες και τέλος η πείνα, που θα φέρει αυτό το μέτρο, θα μας οδηγήσει σε καταστάσεις Αργεντινής 2001.

– Οι εικόνες χάους, μιζέριας και φτώχειας από την Αργεντινή του 2001 που στοίχειωσαν τον πλανήτη

– Όταν ο Πρόεδρος της χώρας εγκατέλειπε το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο

– Οι γυναίκες με τις κατσαρόλες που αντηχούσαν σε όλο τον κόσμο

– Οι λεηλασίες, οι δολοφονίες, οι αυτοκτονίες, οι ουρές έξω από τις τράπεζες για λίγα πέσος. 

Ας αντισταθούμε λοιπόν γιατί τα χειρότερα έρχονται…..

Υ.Γ. Από αυτό το αυτογκόλ δε θα σας σώσει κανείς. Ούτε η Μέρκελ-ούτε οι λέσχες- ούτε τα οικονομικά συμφέροντα που σας στηρίζουν. Η πείνα και η δίψα είναι «κακός σύμβουλος»

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ-ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ….. από το να πούμε το νερό-νεράκι καλύτερα να βάλετε εσείς τα πόδια στο σβέρκο από το τρέξιμο….

Περισσότερα Νέα