Μια ξεχωριστή Πρωτομαγιά στη Μέλισσα! – Νίκος Κοροβέσης και Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου οικοδεσπότες της περίφημης ανοιξιάτικης δράσης

24 Ιουλίου - 19:35 Τοπικά

Μια ξεχωριστή πρωτομαγιά πέρασαν φέτος όσοι επισκέφτηκαν το όμορφο χωριό της Μέλισσας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης!

Μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και τουρισμού κ.  Νίκου Κοροβέση και της προέδρου της τοπικής κοινότητας Μέλισσας, Αλεξάνδρας Λυκοκανέλλου.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν δράσεις για όλους, συνοδεία μουσικής και πολλά-πολλά λουλούδια.

Οι τοπικοί παραγωγοί και οι επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους  όπως μέλι, λουλούδια, χειροποίητα κοσμήματα κ.α. ενώ πολλοί ήταν αυτοί που τα διέθεσαν δωρεάν, όπως λάδι από το τοπικό ελαιοτριβείο και φράουλα τοπικών παραγωγών.

Από την άλλη , οι «αγώνες» ποδηλασίας για παιδιά 2 -5 ετών με ποδήλατα ισορροπίας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον πολλών λιλιπούτιων φίλων μας ενώ και οι γονείς τους διασκέδασαν και αποθανάτισαν τους αυριανούς “πρωταθλητές”

Η γνωριμία με το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μια και πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας έκανε ουρές για να “πετύχει το στόχο”

Πάνω από 150 πρωτομαγιάτικά στεφάνια με λουλούδια, λινάτσα και άλλα φυσικά υλικά κατασκευάστηκαν καλωσορίζοντας τη πρωτομαγιά, από τα ίδια τα παιδιά, με τη καθοδήγηση παιδαγωγού, τα οποία και πήραν μαζί τους.

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του ο  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και τουρισμού Νίκος Κοροβέσης με τους συνεργάτες του, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας και Πολιτευτές της Ηλείας.

«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους επισκέπτες από το Νομό Ηλείας, το Νομό Αχαΐας καθώς και από την  Αθήνα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας τίμησαν με τη παρουσία τους δίνοντας ανάσα ζωής στην όμορφη Μέλισσα και κυρίως στους επαγγελματίες της περιοχής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη σπουδαία συνεργασία στην δραστήρια Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου η οποία αγκάλιασε και ανέδειξε την δράση της Περιφέρειας ενόψει της Πρωτομαγιάς» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης.

Με τη σειρά της και η Πρόεδρος της Κοινότητας Μέλισσας κ. Λυκοκανέλλου «Ευχαριστώ όλες και όλους που με την παρουσία τους έφεραν την Άνοιξη στο φιλόξενο χωριό μας! Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού για τη διοργάνωση της υπέροχης γιορτής της άνοιξης, στην κοινότητα Μέλισσας και για την άριστη συνεργασία. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα χωριά μας είναι εστία του πραγματικού Ελληνικού Πολιτισμού και ότι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη και εξέλιξη του τόπου μας. Κάτι που ο Αντιπεριφερειάρχης μας, το κάνει καλά. Κύριε Κοροβέση, σας ευχαριστώ από βάθους καρδίας, για όσα καλά προσφέρετε στον τόπο μας! Για πρώτη φορά το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ανοίξει την πολιτιστική του ομπρέλα σε όλο το νομό. Σας μεταφέρω εκ μέρους των κατοίκων και ιδιοκτητών των επιχειρήσεων παραγωγής και εστίασης της Μέλισσας, τις θερμές ευχαριστίες τους.

    «Πάντα επιτυχίες!»

 

Και του χρόνου με υγεία να ξανά γιορτάσουμε μαζί την Άνοιξη!

Περισσότερα Νέα